Upozorenje vozačima

Olujni udari vjetra na području Širokog Brijega, Mostara i Čapljine, savjetuje se oprez

Hronika 23.02.19, 18:30h

Olujni udari vjetra na području Širokog Brijega, Mostara i Čapljine, savjetuje se oprez
Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja

 

U jugozapadnim i južnim krajevima Bosne i Hercegovine, a posebno na putevima na području Širokog Brijega, Mostara i Čapljine, upozorava se na olujne udare vjetra. Na ovim dionicama ne preporučuje se kretanje teretnim vozilima sa prikolicom, šleperima i autobusima. 

 

Zbog niskih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i mostove i prilaze tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. 

 

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnom pravcu Mokro-Podromanija obavezna je upotreba lanaca. 

 

Vozači na svim putnim pravcima trebaju voziti maksimalno oprezno te posjedovati zimsku opremu zakonski obaveznu. 

 

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice. 

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor. 

 

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. 

 

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI