Slučaj koji je šokirao regiju

Sestra ubijene Jasmine sve priznala: Otkriveno kako je pronađen leš

Hronika 18.02.19, 19:28h

Sestra ubijene Jasmine sve priznala: Otkriveno kako je pronađen leš
Smiljani Srnec (45) danas je produljen pritvor zbog sumnje da je povezana s ubistvom sestre Jasmine, čije je tijelo pronađeno u subotu navečer u zamrzivaču obiteljske kuće

 

Smiljana Srnec slomila se tokom policijskog ispitivanja i istražiteljima priznala kako je i kada ubila svoju sestru Jasminu Dominić, doznaje Telegram iz dobro obaviještenih izvora upućenih u ovaj slučaj. Ona još nije ispitana u nazočnosti odvjetnika.

 

Telegram javlja i da neslužbene informacije govore da je sestru nasmrt zatukla.

 

Dobro obaviješten izvor za Index tvrdi da Smiljana Srnec ubistvo sestre nije priznala na jedinom službenom ispitivanju koje je dosad obavljeno, a na kojem je ispitana kao osumnjičenica, pa se to ne može koristiti kao dokaz protiv nje. 

 

Ona tek treba biti ispitana kao okrivljenica, i to u nazočnosti novog odvjetnika jer je DORH tražio izuzeće njezinog dosadašnjeg odvjetnika Davorina Zlatareka i to zato što je ranije radio kao općinski državni odvjetnik. 

 

Smiljani Srnec (45) danas je produljen pritvor zbog sumnje da je povezana s ubistvom sestre Jasmine, čije je tijelo pronađeno u subotu navečer u zamrzivaču obiteljske kuće.

 

Srnec još uvijek nije ispitalo Županijsko državno odvjetništvo, a to će, kažu nam, biti obavljeno u zakonskom roku.

 

Tijelo Jasmine Dominić pronađeno je u subotu u zamrzivaču u obiteljskoj kući u mjestu Palovec. Telegram doznaje da su ga pronašli članovi obitelji Srnec koji su preuređivali dio prostora u kući.

 

Članovi obitelji prišli su zamrzivaču u kojem je, inače, godinama uredno bila spremana hrana. Međutim, nikada niko nije dublje zavirio u škrinju jer se poklopac nije mogao otvoriti potpuno zbog toga što se škrinja nalazila ispod stepenica, pa je tijelo Jasmine Dominić u njoj bilo sve ovo vrijeme skriveno.


 

Podsjetimo, policija je danas izvijestila da prije dovršetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005., a zbog sumnji u ubistvo je, prema neslužbenim podacima, uhapšena njena 45-godišnja sestra.  

 

- Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba - izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek.

 

Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku međimurske policije zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. augusta 2005.

 

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. "Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće", rekao je Risek na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI