Nezapamćen porodični zločin u susjedstvu

Nove zastrašujuće činjenice o smrti Jasmine: Sestra joj je uvijek bila čudna - ko je pronašao tijelo u zamrzivaču?

Hronika 18.02.19, 09:59h

Nove zastrašujuće činjenice o smrti Jasmine: Sestra joj je uvijek bila čudna - ko je pronašao tijelo u zamrzivaču?
"Svašta se govorilo, da je ubijena, da je zakopana tu negdje, da je otišla preko granice. Radila sam u toj kući, žbukali smo zid. Bilo je to prije 12 godina, već je bila u škrinji"

 

Iako službeno još nije potvrđen identitet žene pronađene u zamrzivaču porodične kuće u Novoj ulici u međimurskom selu Palovcu, policija je uhapsila Smiljanu Srnec (45), sestru Jasmine Dominić koja se vodi kao nestala od augusta 2000. godine. Jasminino je tijelo pronađeno u zamrzivaču u subotu oko podneva, nakon čega je u Policijskoj upravi međimurskoj nastala uzbuna. Sve je upućivalo na to da je razriješen misterij star gotovo 19 godina. Smiljana je juče u prostorijama PU međimurske u Čakovcu ispitana u svojstvu osumnjičenice za ubistvo tri godine mlađe sestre, piše Vecernji.hr.

 

Čekaju da se otopi škrinja

 

– Ne smijem ništa govoriti, tako su mi rekli u policiji. Bit će možda jednom prilike u budućnosti. No pišu se velike laži o tome da je isključena struja i da je počelo smrdjeti i slično. To nije istina. Svašta se sad govori u selu. Probajte nas shvatiti, teško nam je i čekamo da ovo završi – kazao je za Večernji list Ivica Srnec, suprug uhapšene Smiljane, i odbio daljnji razgovor. Potvrdio je samo da je njegova supruga još u policiji.

 

OVDJE možete pogledati izjave susjeda.


Ni policija nije otkrivala detalje kako ne bi ugrozila istragu jednog od najčudnijih kriminalističkih slučajeva. A pitanja je mnogo: kako to da niko gotovo 19 godina nije pronašao tijelo u zamrzivaču u hodniku? Je li policija tokom potrage za nestalom Jasminom “pročešljala” kuću? Kako to da je njen nestanak prijavljen tek 16. augusta 2005., a kao nestala se vodi od augusta 2000. godine?

 

– Od datuma saznanja da je Jasmina Dominić nestala obavljene su opsežne kriminalističke radnje u svrhu traženja i kompletnu hronologiju ćemo vam dostaviti, sa svim onim što smo radili i što nismo radili. Morate nas razumjeti, moramo pričekati obdukciju, utvrditi identitet, uzrok smrti i uzeti izjave još nekih potencijalnih svjedoka – kazao je načelnik PU međimurske Ivan Sokač.

 

Nije želio potvrditi ili opovrgnuti da je tijelo pronašao zaručnik najstarije Smiljanine kćeri, kao ni to je li tijelo bilo razrezano na dijelove.

 

– Zamrzivač se još nije do kraja otopio – rekao je Sokač.

 

– Obavili smo razgovor s više osoba, a uhapšena je jedna osoba – dodao je.


Danas bi trebali biti poznati rezultati obdukcije. Na pitanje kako to da je Zavod za hitnu medicinu prvi stigao u kuću, načelnik je kazao da je policijski Operativno-komunikacijski centar dobio dojavu (ne žele otkriti od koga) gotovo istovremeno, no službeno ju je prvi dobio Zavod.

 

– Ko je pronašao tijelo? To je jako bitno za istragu, ne mogu vam to reći, ni ko ga je pronašao, kad ga pronašao, kad je dojavio, koliko je vremena prošlo... – rekao je Sokač i napomenuo da je policija nakon prijave nestanka 2005. provela opsežne radnje u blizini kuće, oko nje, u dvorištu...

 

– Sve informacije, sumnje i ideje koje smo imali detaljno smo istražili – tvrdi. Policija je navodno imala određene sumnje u nekog od članova porodice, bili su i u kontaktu s uhapšenom, ali nije bilo materijalnih dokaza. U poslijepodnevnim satima prekjučer se saopćenjem oglasio i DORH navodeći da “postoje osnovane sumnje da je uhapšena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njeno mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku u prizemlju obiteljske kuće u mjestu Palovec.”

 

Osim obdukcije, tužiteljstvo traži i vještačenje DNK, kao i ostala potrebna vještačenja te provođenje daljnjih izvida. Jučer je iz dimnjaka kuće u kojoj je pronađeno tijelo u hladnjaku izlazio dim, no nitko od ukućana nije izlazio. Jasminina i Smiljanina majka Katarina radi u Njemačkoj kao kuharica, a otac Martin prije nekoliko je godina umro. U obiteljskoj kući u Novoj ulici ostali su živjeti Smiljana sa suprugom i trima kćerima, a nedavno se doselio i dečko najstarije kćeri. – Ostavite nas na miru! Javite se policiji – dobacio je mladi par koji se jučer oko 11 sati dovezao kući. Prema nepotvrđenim informacijama, mladić je i pronašao tijelo u zamrzivaču ispod stepenica. I dok obitelj odbija davati izjave, u ulici se naveliko komentirao nezapamćeni zločin.

 

Nepoznat motiv

 

– Svašta se govorilo, da je ubijena, da je zakopana tu negdje, da je otišla preko granice – kaže mještanin koji je samo potvrdio ono što se u selu godinama šuškalo – da se Jasmini nešto moralo dogoditi, da nije samo tako nestala.

 

– Martin se hitil u alkohol i dobil rak pluća. Radil sam u toj kući, žbukali smo zid. Bilo je to prije 12 godina, već je valjda bila u škrinji. Majka joj dolazi iz Njemačke, ali jako rijetko. Šalje novac. Smiljanin suprug je jako dobar dečko. Žal mi ga je. Smiljana je radila kao konobarica jedno vrijeme – kazao je.

 

O motivu se može samo nagađati, je li to bio sukob sestara oko dečka ili nešto drugo.

 

– Sve je bilo u redu u toj obitelji, koliko znamo. Tata i mama su radili, puce su bile doma – kaže susjeda.

 

O Jasmini znaju da je bila odlična učenica, da je otišla na studij u Zagreb i potom nestala, a o Smiljani da je imala velikih problema u srednjoj školi. Bila je oduvijek čudna, kažu. Prema kazivanju mještana, zamrzivač u koji je bio utrpano tijelo 166 centimetara visoke žene bio je zatrpan raznim predmetima i nije se koristio, no bio je priključen na struju. Treba razjasniti je li još neko osim Smiljane znao što se gotovo 19 godina krilo u zamrzivaču.

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI