VIDEO/ PROGNOZIRALI MU VELIKU KARIJERU

Uloga u filmu 'Rane' bila mu je prva i posljednja: Našli su ga mrtvog u vojsci, imao je samo 19 godina

Mediji 17.02.19, 17:46h

Uloga u filmu 'Rane' bila mu je prva i posljednja: Našli su ga mrtvog u vojsci, imao je samo 19 godina
Pretpostavke o odlasku perspektivnog Pekića su se nizale. Radi li se o nasilju, predoziranju, srčanom udaru... Njegova majka dugo nije bila spremna čuti odgovor

 

 

Kultne 'Rane' Srđana Dragojevića jedan su od upečatljivijih filmova novijeg datuma. Od njihovog prikazivanja prošlo je nešto više od 20 godina, a gledatelje osvajaju i danas svojom brutalnošću, mučnim prikazom realnosti odrastanja tih ratnih i postratnih 90-ih. 


Sankcije, besparica, inflacija - i dva klinca na ulici. Lokalni kriminalac kojeg je utjelovio izvrsni Dragan Bjelogrlić uvodi Pinkija i Švabu u svijet ulice i lake zarade, piše 100posto.hr.
 

Ulogu glavnoj lika odigrao je tada maloljetni Dušan Pekić. Nakon što je film snimljen i prikazan, Dušan je otišao na odsluženje vojno roka u Kraljevo. 

 

Ubrzo stižu potresne vijesti, 19-godišnjak je pronađen mrtav dok je bio na odsluženju vojnog roka. Pretpostavke o odlasku perspektivnog Pekića su se nizale. Radi li se o nasilju, predoziranju, srčanom udaru... Njegova majka dugo nije bila spremna čuti odgovor.


Ugušio se u snu


Papire s obdukcije otvorila je prije dvije godine, kada je saznala što se njenom Dušanu dogodilo. 


- Bio je u Kraljevu u vojsci, prethodnog dana je bila zakletva. Pretjerao je s pićem. Kada smo se rastali, otišao je s prijateljem do susjednog grada i nastavili su piti. Vratili su se oko ponoći u vojarnu, a kada je oficir ujutro budio vojnike, Dušana je ostavio da spava. Uvijek se teško budi - ispričala je majka mladog glumca za medije.


Obdukcija je pokazala da se u snu ugušio. 


- Nesretan je to splet okolnosti. Živio je brzo i kratko, ali ispunjeno. Bio je spreman da sa svima sve podijeli, odjeću, hranu, kada nisu imali gdje, dovodio ih je kući da prespavaju - dodala je Milunka. 


Uloga u 'Ranama' bila mu je prva i posljednja, smrt je stala na put možebitno velikoj karijeri. Pekić je zagrizao za glumu i želio je nakon vojske upisati glumačku akademiju.

 


 

BLIN
KOMENTARI