Video / Novi muzički pravac ili...

Ko je Senidah, djevojka koja je hitovima zaludjela čitav region?

Showbizz 23.01.19, 13:44h

Ko je Senidah, djevojka koja je hitovima zaludjela čitav region?
Njena muzička karijera je počela davne 2010. godine sa singlom Pustinja, a u bendu Muff pjeva sedam godina

Senida Hajdarpašić ili Senidah, pjesmom “Slađana”, učinila je da je čitav region zavoli. Pjesma broji milionske preglede na Youtubeu, a hitom "Bez tebe" samo je učvrstila svoju poziciju među fanovima. 


Veoma je popularna na društvenim mrežama. Senidah donosi zvuk koji je mješavina R’n’B muzike i repa, a koplja se lome oko toga da li njenu muziku svrstati u "urbanu" verziju turbo folka.


Ona je rođena u Ljubljani prije 33 godine, a roditelji su joj iz Crne Gore. Naš jezik tečno govori jer je često dolazila u Crnu Goru.


“Družim se sa ljudima kojima su roditelji iz raznih krajeva Jugoslavije. Moji su iz Crne Gore, tamo sam išla dva puta godišnje. Slušam Merlina, Cecu, Karleušu, gledam filmove…”, objasnila je Senidah kada je nedavno prvi put došla u Beograd gdje je trenutno veoma aktuelna.


Skoro deceniju se bavi muzikom. Njena muzička karijera je počela davne 2010. godine sa singlom Pustinja, a u slovenačkom bendu Muff pjeva sedam godina. Sada je odlučila da pokrene solo karijeru i prvi hit je objavila sa izdavačkom kućom Bassivity. I pored solo karijere, neće zapostaviti nastupe sa Muff-om sa kojim je pokupila i neke MTV nagrade.


Da li biste njenu muziku svrstali u turbo folk, trap, rap, R’n’B ili hip hop procijenite sami.

 

 
 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI