Kulturno-sportska manifestacija trajat će dva mjeseca

Zabava za cijelu porodicu: Na Bjelašnici otvorena Winterhana, stigao i Vučko

Zabava 29.12.18, 15:40h

Zabava za cijelu porodicu: Na Bjelašnici otvorena Winterhana, stigao i Vučko
Naredna dva mjeseca na Bjelašnici posjetioce očekuje još mnogo zanimljivih aktivnosti i događaja za cijelu porodicu

 

Na Bjelašnici je danas prvi put svečano otvorena kulturno-sportska manifestacija "Telemach Winterhana market & fun zone" koja će u naredna dva mjeseca svim posjetiocima ponuditi vrhunsku zabavu uz bogat sportski, gastro i rekreativni sadržaj, namijenjen za cijelu porodicu.

 

Na ceremoniji otvaranja prisutne je pozdravio i poželio dobrodošlicu načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, koja je jedan od pokrovitelja manifestacije.

 

- Ovo međunarodno, internacionalno i poznato skijalište dio je naše lokalne zajednice i mi vršimo nesebične napore kako bi joj vratili stari sjaj. Zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo, ZOI 84 i drugim institucijama, Općina Trnovo čini sve da ovaj prostor i samo skijalište, kao projekti od javnog značaja, ne samo za lokalnu zajednicu nego i Kanton, a samim tim i državu Bosnu i Hercegovinu, učini savremenimim zimskim centrom - istaknuo je Berilo.

 

Uime Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koja je također jedan od pokrovitelja, posjetiocima se obratila Adisa Kušundžija, koja je pozvala građane da slobodne trenutke provedu upravo na Bjelašnici u sklopu zimske turističke sezone.

 

- Winterhana, otvaranje zimske turističke sezone, samo su neki od projekata koje Turistička zajednica KS rado podržava. Nastojimo da vaš boravak u Kantonu Sarajevio bude što bolji sa što više sadržaja i nadamo se da ćete uživati na Bjelašnici, kao i u Kantonu Sarajevo za vrijeme predstojećih praznika - ustvrdila je ona.

 

Direktor ZOI '84 Nerves Alispahić, koja je partner manifestacije, izjavio je da će i ubuduće nastaviti podržavati ovakve i slične projekte kojima je cilj promovisati Bjelašnicu te da će ZOI '84 uvijek biti uz sve one koji se odluče na bilo koji način doprinijeti razvoju te planine.

 

Naredna dva mjeseca na Bjelašnici posjetioce očekuje još mnogo zanimljivih aktivnosti i događaja za cijelu porodicu, saopćili su organizatori.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI