VIDEO/ Svetlana Cenić o diktaturi i teroru nad građanima u RS

Dodik ne prašta! Pred izbore je rekao da će očistiti Trg pa se pritajio, sada to izvršava!

Front 25.12.18, 19:00h

Dodik ne prašta! Pred izbore je rekao da će očistiti Trg pa se pritajio, sada to izvršava!
Ja zamucam, ne zna čovjek više. Za vlast koja vlast osvoji na takvim izborima, još ne kupuje ove papke, oni mi se više grade od vlasti. Ima većinu i treba da upotrijebi silu, nisu sigurnu uopšte u svoju podršku. To je diktatura, nema tu šta više da se kaže, rekla je Cenić

 

Ekonomski ekspert Svetlana Cenić kazala je danas za N1 da vlast u Republici Srpskoj nije slučajno odabrala 25. decembar za obračun s članovima grupe Pravda za Davida i roditeljima tragično stradalog mladića.

 

Dodala je da na sceni diktatura i teror.

 

''To je jednostavno prikaz i vežba pokazna građanima da je sceni diktatura, pritisak, teror. A s druge strane i kukavičluk jer zapadnjaci odu na odmore. Cinizam i ponižavanje građana. Dijete koje je ubijeno, dokazano da je ubijeno, i onda urade ovo - hapse roditelje. Mene su osuđivali kad sam rekla da će nam dolaziti po kućama i uzimati imovinu. Ovo je trebalo 25. taman da se desi, zapadnjaka nema, niko ih ne vidi'', ispričala je Cenić za N1.

 

Cenić se dotakla predizbornog govora Milorada Dodika gdje je prije izbora najavio da će 'očistiti' Trg Krajine, međutim uslijedile su brojne negativne reakcije pa se pritajio - međutim Dodik ne prašta i sada to izvršava.

 

Situaciju u entitetu Republika Srpska ocijenila je ''diktaturom''.

 

''Ja zamucam, ne zna čovjek više. Za vlast koja vlast osvoji na takvim izborima, još ne kupuje ove papke, oni mi se više grade od vlasti. Ima većinu i treba da upotrijebi silu, nisu sigurnu uopšte u svoju podršku. To je diktatura, nema tu šta više da se kaže. Samo treba pitati - ko je ubio Davida Dragičevića i Dženana Memića. To je odgovor koji trebaju dati. Šaka jada koja hoće da usprotivi cijelom svijetu. Naravno da im trebaju da poredaju policajce'', dodala je gošća za N1.

 

Da li je slučaj David postao slučaj Davor?

 

''To je čitavo vrijeme bio slučaj Davor. Slučaj Davor, prvi put da jedan ćaća nije sam. On je izgubio dete. On istraje i hoće da istraje u tome. Vlast nikada nije interesovao David'', poručila je.

 

Ocjenila je i da je odnos policije bio sramotan.

 

''Policijo draga šta ovo radiš, pa valja hodati čaršijom!'', poručila je ona.

 

Podsjećamo, protesti u Banjaluci održavaju se tokom cijelog dana nakon što su jutros uhapšeni roditelji ubijenog Davida Dragičevića kao i nekoliko opozicionih političara i članova grupe Pravda za Davida.

 

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI