lider sbb-a o saradnji sa sda

Radončić: Izetbegović je prešao sve crvene linije... Kad god smo razgovarali, on se ne sjeća šta je rekao i obećao...

Front 20.12.18, 10:27h

Radončić: Izetbegović je prešao sve crvene linije... Kad god smo razgovarali, on se ne sjeća šta je rekao i obećao...
Sa Izetbegovićem nije spreman razgovarati jer se, kako kaže, u predizbornoj kampanji ponašao euforično i „prešao sve crvene linije“

 

Pregovori između SBB-a i SDA mogući su na nivou delegacija stranaka, a ne njihovih lidera, ocjenjuje u intervjuu „Jedan“ predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić.


Sa Izetbegovićem nije spreman razgovarati jer se, kako kaže, u predizbornoj kampanji ponašao euforično i „prešao sve crvene linije“.

 

„Ja njega (Izetbegovića op.a.) jako odvajam od političkog projekta koji se zove SDA. Ne isključujem mogućnost da naše političke stranke pregovaraju, ali iz jednog korektnog odnosa i prema meni i prema njemu, najbolje da to rade delegacije stranaka, bez svojih predsjednika. Ja sam s gospodinom Izetbegovićem nekoliko puta razgovarao u četiri oka. Svaki put smo imali problem da se on ne sjeća onoga što je rekao, što je obećao, što smo dogovorili i mislim da tu vrstu iskustva nema potrebe ponavljati ni s jedne ni s druge strane“, kaže Radončić.

 

radoncic

 

Poštivati volju srpskog i hrvatskog naroda


“Nema smisla učestvovati na izborima, ukoliko se ne promijene izborna pravila, jer je „BiH jedina zemlja na svijetu koja nema drugi krug izbora za predsjednika, za izbor općinskih načelnika i elektronski način glasanja“, tvrdi Radončić. Lider SBB naglašava da ta stranka neće podržati nikakvu etničku podjelu Bosne i Hercegovine, te da treba poštivati volju srpskog i hrvatskog naroda.

 

„Mi i da nećemo, moramo poštivati izbor srpskog naroda. SNSD je toliko pobijedio da ga ne možete matematički zaobići u stvaranju državne vlade. Također, rezultat HDZ-a je tako velik da ih ne možete zaobići, čak i kada biste htjeli, a mislim da takvih entuzijasta više nema, da ih isključite iz Vlade Federacije“.

 

U intervjuu „Jedan“ Radončić govori o sudskom procesu koji je protiv njega vođen, biznisu, politici, koalicijama. Otkriva i kako bi trebao izgledati novi toranj kojim, kako kaže, želi vratiti olimpijski imidž Sarajeva.

 

Intervju „Jedan“ na programu je večeras u 20 sati na BHT1.

 

(BHRT; DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI