'Avaz' sa suđenja po tužbi lidera SBB-a/ Belma Lekić potvrdila

'S Cibrom nisam pričala o Radončiću i ubistvu mog muža Selvera Lekića, on je sa Šejlom Turković izmišljao intervjue'

Hronika 12.12.18, 15:49h

'S Cibrom nisam pričala o Radončiću i ubistvu mog muža Selvera Lekića, on je sa Šejlom Turković izmišljao intervjue'
Na samom početku svjedočenja, Lekić je istakla da Cibra već četiri godine maltretira nju i njenu porodicu, zbog čega ga je u nekoliko navrata prijavljivala policiji

 


U Općinskom sudu u Sarajevu jutros je nastavljeno suđenje po tužbi lidera SBB-a Fahrudina Radončića protiv Armina Cibre, autora pamfleta protiv Radončića.

 

Na ročište su pozvana četiri svjedoka, tri od tužitelja i jedan od tuženog Cibre. U Cibrinu korist nije svjedočila ni Belma Lekić, koju je on i pozvao za svjedoka, već je, naprotiv, razmontirala sve njegove mnostruozne konstrukcije i laži, piše Avaz.ba.

 

Na samom početku svjedočenja, Lekić je istakla da Cibra već četiri godine maltretira nju i njenu porodicu, zbog čega ga je u nekoliko navrata prijavljivala policiji. Ona je nakon toga ispričala da je u „Avazu“ radila kao pomoćna sekretarica, a potom obavljala administrativne poslove u pravnoj i drugim službama „Avaza“.

 

Lekić je istakla da sa Cibrom nikada nije razgovarala o Radončiću ili o ubistvu njenog muža Selvera Lekića, kazavši da Cibra sve izmišlja. Lekić je kazala da ona nikada nije davala intervjue u kojima optužuje Radončića, kao i da su ti intervjui koje su objavljivali određeni portali lažni i da ih je izmislio Cibra zajedno sa Šejlom Turković. Portali na kojima su ti lažni intervjui objavljivani, prema svjedočenju Lekićke, napravili su upravo Cibra i Šejla Turković.

 

Kazala je i da Cibra krade slike sa Facebook profila te da ih objavljuje uz izmišljene intervjue. Sutkinja je zabranila Cibri da te članke koristi, jer nisu prihvaćeni kao dokaz.

 

Na konkretan upit advokatice Almine Pilav, koja zastupa Fahrudina Radončića, je li ikad čula da Radončić kaže da stoji iza likvidacije Ramiza Delalića Ćele, Lekić je jasno kazala - Ne! Na pitanje advokatice Pilav jesu li Radončić i Ekrem Lekić od nje tražili da daje bilo kakve izjave, izričito je odgovorila, također, sa – Ne. Istakla je i da Selver Lekić nikada nije odrađivao nikakve prljave poslove za Radončića, po ko zna koji put kazavši da Cibra sve izmišlja.

 

Ona je kazala i da nikada nije bilo nikakve proslave ubistva Ramiza Delalića u „Radon Plazi“, te da je to, također, jedna od bezbroj izmišljotina i Cibrinih konstrukcija.

 

Svjedoci Bajro Šaban, direktor kompanije „Avaz“ d.o.o, Amel Salčin, bivši pratilac Fahrudina Radončića, te Fahir Karalić, urednik Unutrašnjopolitičke rubrike „Dnevnog avaza“, također su argumentirano potvrdili da je Cibra u svojoj knjizi iznio gnusne laži, navodi Dnevni avaz.

 

VEZANI TEKST: Šejla Jugo-Turković poručila Arminu Cibri: 'Šta misliš kerovođo da budem svjedok Radončiću...'

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI