Nakon završetka zasjedanja

Uhapšen poslanik u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević

Hronika 30.11.18, 08:09h

Uhapšen poslanik u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević
Uhapšen je po nalogu koji je izdao Viši sud u Podgorici u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita


Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je sinoć, nakon izlaska iz Skupštine, saopšteno je iz Uprave policije. Nakon hapšenja Medojević je sproveden u ZIKS.
 

Medojević je, kako se navodi, uhapšen po nalogu koji je izdao Viši sud u Podgorici u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.
 

Viši sud u Podgorici je za Medojevića odredio pritvor u trajanju do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji ovog lica da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio mito u iznosu od 100.000 eura.
 

Viši sud je donio istu odluku za još jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 eura da mu ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.
 

Nakon hapšenja Medojevića poslanici DF-a su održali vanrednu konferenciju za novinare, ispred zgrade Skupštine, sa koje su poručili da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.
 

“Crna Gora je na ivici građanskog rata”, kazao je na pres konferenciji jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.
 

On tvrdi da je Medojević uhapšen na prevaran nači.
 

“Očigledno je realizovana namjera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procijenili da nije svjedočio onako kako su se nadali, Vidite da ovdje stoji još jedna marica koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega odveli u zatvor”, naglasio je Mandić.
 

Poslanica DF-a Marina Jočić napisala je na Facebooku da je Medojević uhapšen bez skidanja imuniteta.
 

“Policijska marica je ispred Skupštine čeka Milana Kneževića. Zabarikadirali smo se u Skupštini. Pres zakazan za jedan sat”, napisala je Jočićeva, piše CdM.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI