UGLEDNI LJEKAR NE KRIJE OGORČENJE

Dr. Kemal Dizdarević nakon otkaza na KCUS-u: 'Ovo je njen zadnji trzaj... Alija je nju sakrio u budžak! Tek kad je njen muž...'

Hronika 29.10.18, 15:18h

Dr. Kemal Dizdarević nakon otkaza na KCUS-u: 'Ovo je njen zadnji trzaj... Alija je nju sakrio u budžak! Tek kad je njen muž...'
Ovo će proći, zakonski je ovo potpuno nevalidno. Mi ćemo ovo bez problema oboriti na sudu, bez obzira hoće li sudske instance biti na njenoj strani. Ona ruši osnove na kojima počiva savremena medicina, istakao je dr. Dizdarević

 

 

 

Prof. dr. Kemal Dizdarević, specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije i dosadašnji uposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dobio je otkaz u ovoj instituciji.


Na pitanje koje je obrazloženje za otkaz koji je dobio na KCUS-u, Dizdarević je za Oslobođenje kazao:


- To je potpuna konstrukcija, kod nje nema obrazloženja. Ona konstruiše već dvije i po godine, poziva se na događaje od prije godinu dana. To je potpuno nezakonito, radi se uistinu o jednom bolesnom prohtjevu. Ona je morala to uraditi, to je jače od nje. Međutim, ja vjerujem da je to zadnji trzaj, ona će "letjeti". Ti glasovi koje je dobila daju joj iluziju da je važna, te glasove što su kupili, što su je pogurali, itd. Ona je kao jedna prava opsesivno-kompulsivna gospođa postupila nasilu, izmislila je i konstruisala. Ona hoće meni da egzistenciju uzme, ona koja je jedva školu završila.


Dizdarević tvrdi da se prije svega radi o ličnom, a zatim i politički motivisanom potezu koji je povukla direktorica KCUS-a prof.dr. Sebija Izetbegović.


- Lični motiv je prožet njenom ljubomorom, ona ne može da provari da postoje ljudi koji su dobri, kvalitetni, sve vrijeme rade svoj posao. Drugi motiv je svakako, politički - ona sve sveti malo.


On se osvrnuo na prethodne godine kada mu je spremala otkaz na drugi način.


- Ona dvije godine plete mrežu, a ta mreža je puna rupa i ta mreža je jedna konstrukcija koja nema pravnu validnost. Njena prva namjera je bila da mi uzme licencu za rad i da onda kaže "Uzeli su mu licencu, pa mu ja moram dati otkaz". Ona je uistinu jedna propalica koja je isplivala u ovim historijskim okolnostima. Alija nije htio da je eksponira, on je nju sakrio u budžak. Tek kad je njen muž izaš'o na scenu, onu je nju gurno iz ona četiri zida, koja mu je trovala, u javno mnijenje da truje prostor svojim nebulozama. Ona je na fakultetu napravila jednu kvazi revoluciju odozgo - revolucija ide odozdo, a kod nje odozgo. Ovo će proći, zakonski je ovo potpuno nevalidno. Mi ćemo ovo bez problema oboriti na sudu, bez obzira hoće li sudske instance biti na njenoj strani. Ona ruši osnove na kojima počiva savremena medicina - zaključio je Dizdarević.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI