Iskoristite posljednje zrake sunca

Ako još niste bili na ljetovanju, evo na kojim popularnim destinacijama je more sada najtoplije

Lifestyle 26.09.18, 08:31h

Ako još niste bili na ljetovanju, evo na kojim popularnim destinacijama je more sada najtoplije
Temperatura Jadrana nešto je hladnija uz hrvatsku obalu, te je more kraj Dubrovnika bilo 24 stepena, što je i najtoplije u Hrvatskoj, pokazuju podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske

 

Oni koji se trenutno nalaze na ljetovanju, zasigurno uživaju, imajući u vidu da podaci, prema najnovijim mjerenjima, pokazuju da je temperatura mora idealna za kupanje u mnogim mjestima u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj.

 

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, temperatura mora izmjerena juče u 13 sati iznosila je u Budvi i Petrovcu 25 stepeni, u Herceg Novom 24, u Ulcinju je bilo nešto hladnije sa izmjerenih 23 stepena, dok temperatura mora kraj Bara iznosi 20 stepeni Celzijusa.

 

Temperatura Jadrana nešto je hladnija uz hrvatsku obalu, te je more kraj Dubrovnika bilo 24 stepena, što je i najtoplije u Hrvatskoj, pokazuju podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

 

Oni pokazuju i da kraj Raba, Splita i Rovinja ima 23 stepena, Hvara i Zadra 22, Mljeta, Krka i Komiže 21, a kod Šibenika 20 stepeni Celzijusa.

 

Što se tiče Grčke, temperatura mora kraj Rodosa iznosi 28 stepeni, na Zakintosu i kod Atine ima 26, a u drugim popularnim ljetovalištima poput Tasosa, Paralije, Soluna, Skijatosa, Sartija, Leptokarije, Evije, Nei Porija i Neos Marmarasa - prijatnih 25 stepeni.

 

Najtoplije je svakako kupačima u Turskoj. Temperatura mora u Alanji iznosi 28,3 stepena, u Beleku i Kemeru je izmjereno 28,2, a u Antaliji 28.

 

Voda u Marmarisu je topla 26,3 stepena, u Bodrumu i Izmiru 25, a u Kušadasiju 23,8.

 

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI