Teški dani za Vučicu

Roma na koljenima: Džeko se posvađao sa Florenzijem na terenu, a rasprava se nastavila i u svlačionici

Sport 25.09.18, 11:26h

Roma na koljenima: Džeko se posvađao sa Florenzijem na terenu, a rasprava se nastavila i u svlačionici
Izgleda da se odlazak na zabavu u tako teškom trenutku za ekipu nije svidio ni Florenziju, niti drugim saigračima, što je izazvalo još veće podjele među igračima. Sve to je natjeralo Eusebija Di Francesca da povuče ekipu u karantin u trening centru Rome, gdje će ostati, kako je rečeno, do daljnjeg

 

AS Roma, klub za koji nastupa kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko loše je startala u italijanskoj Seriji A.

 

Samo pet bodova u isto toliko utakmica za Vučicu iz glavnog grada Italije. Žuto-crveni već se nalaze u dubokoj krizi, a iza kulisa već se šapuće da se Eusebiju Di Francescu ozbiljno trese klupa i da mu sudbina zavisi od sljedeće tri utakmice, protiv Frosinonea i Lazija u prvenstvu, te protiv Viktorije Plzen u Ligi prvaka.

 

Atmosfera je napeta, iako je uprava kluba, na čelu sa dvojcem Baldissoni-Monchi za sada javno potvrdila povjerenje u italijanskog stručnjaka. Ono što zabrinjava još više su, međutim, odnosi među igračima u svlačionici. Odmah nakon poraza protiv Bologne kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko imao je žustru raspravu na terenu sa saigračem Alessandrom Florenzijem, a rasprava se, prema pisanju italijanskih medija, nastavila i u svlačionici, nakon čega je kapiten Zmajeva, uz dozvolu kluba, otišao na prijem koji su organizovali Dolce&Gabbana.

 

Izgleda da se odlazak na zabavu u tako teškom trenutku za ekipu nije svidio ni Florenziju, niti drugim saigračima, što je izazvalo još veće podjele među igračima. Sve to je natjeralo Eusebija Di Francesca da povuče ekipu u karantin u trening centru Rome, gdje će ostati, kako je rečeno, do daljnjeg.

 

Ukoliko ne uspije pronaći izlazak iz krize, Di Francesco bi uskoro mogao biti bivši, a uveliko se govori i o njegovom nasljedniku, ime Antonija Contea je ime koje se najčešće spominje ukoliko Roma nastavi pružati slabe partije.   

 

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI