Uhapšen pri izlasku iz BiH

Srbijanac uhapšen zbog pljačke u Beču, pokušao pobjeći prilikom sprovođenja u Sud BiH

Hronika 13.09.18, 09:38h

Srbijanac uhapšen zbog pljačke u Beču, pokušao pobjeći prilikom sprovođenja u Sud BiH
Iz Granične policije (GP) BiH juče su saopštili da su uhapsili državljanina Srbije, koji je potom predat sudskim policajcima Suda BiH

 

Tridesetsedmogodišnji Milutin Starčević pokušao je pobjeći policiji, dan nakon što je uhapšen pri izlasku iz BiH, pošto za njim traga Interpol Beč zbog oružane pljačke.

 

Državljanina Srbije su, kako nam potvrđeno, granični policajci 8. septembra uhapsili na međunarodnom graničnom prelazu Šepak, prenose Nezavisne.

 

- Sutradan ujutru, kada je sprovođen prema Sudu BiH, on je u Sarajevu, kada je izvođen iz policijskog vozila, pokušao pobjeći. Uz pomoć sarajevske policije je savladan - pojašnjava izvor iz policije.

 

Iz Granične policije (GP) BiH juče su saopštili da su uhapsili državljanina Srbije, koji je potom predat sudskim policajcima Suda BiH.

 

Inače, u saopštenju iz GP BiH navode da su proteklih dana, osim ovog, imali još dva hapšenja.

 

Tako su graničari iz Bijeljine u utorak uhapsili D.S. (22), a nakon što je utvrđeno da tog državljanina Srbije potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog teške krađe.

 

- Dvadesetdvogodišnjak kontrolisan je prilikom ulaska u BiH na Rači - rekli su iz GP BiH, te dodali da je D.S. predat bijeljinskoj sudskoj policiji.

 

Istog dana, na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Stokholma, uhapšen je državljanin Hrvatske T.O.

 

- Pasoškom kontrolom utvrđeno je da šezdesetjednogodišnjaka  potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krađe - naveli su iz GP BiH.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI