naredni meč protiv selekcije austrije

Prosinečki nakon pobjede nad Sjevernom Irskom: Nije ovo bila naša najbolja igra, možemo mi mnogo bolje...

Sport 08.09.18, 18:26h

Prosinečki nakon pobjede nad Sjevernom Irskom: Nije ovo bila naša najbolja igra, možemo mi mnogo bolje...
Prosinečki je također dodao da bh. tim za tri dana očekuje nova utakmica te da moraju ispraviti stvari koje nisu bile dobre

 

Sjeverna Irska je igrala jako dobro, a našim momcima čestitam na osvojena tri boda - istaknuo je danas selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na press konferenciji, upriličenoj nakon utakmice UEFA Lige nacija u Belfastu u kojoj je Bosna i Hercegovina pobijedila Sjevernu Irsku. 

 

- U prvom poluvremenu su nam napravili pritisak i bilo je veoma teško. Napravili smo dvije akcije i postigli pogodak, ali možemo više biti zadovoljni igrom u drugom poluvremenu. Ovdje će teško i druge ekipe dolaziti do bodova. Oni trkom, dugim loptama, a i snagom dominiraju - kazao je on. 

 

Prosinečki je također dodao da bh. tim za tri dana očekuje nova utakmica te da moraju ispraviti stvari koje nisu bile dobre. 

 

- Nije ovo bila naša najbolja igra, možemo mi mnogo bolje. Imali smo problema u pripremi zbog povreda. Analiziraćemo sve, ali i vratiće nam se neki igrači. Moramo vidjeti i šta je sa Pjanićem, izašao je iz igre zbog povrede - podvukao je bh. selektor. 

 

Naredni meč u Ligi nacija reprezentacija BiH će odigrati već u utorak, 11. septembra u 20.45 sati kada na "Bilino polje" dolazi selekcija Austrije, navodi se na stranici Nogometnog saveza BiH.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI