za lakši početak školske godine

Porodica mame Amire ima osigurane troškove života: CHICovnik i Bingo uručili ček od 4.000 KM za djecu SOS sela

Biznis Klub 27.08.18, 20:34h

Porodica mame Amire ima osigurane troškove života: CHICovnik i Bingo uručili ček od 4.000 KM za djecu SOS sela
Predstavnici CHICovnika i Binga napomenuli su da je za njih posebno značajan uspjeh svakog djeteta zbog čega su se i odlučili dati podršku upravo djeci i mladima


 

SOS Dječjem selu u Sarajevu danas je svečano uručen ček od 4.000 KM namijenjen za početak školske godine djeci i mladima, a ova sredstva osigurao je tim prvog bh. planera za žene "CHICovnik" u saradnji s trgovačkim lancem Bingom. 


Predstavnici CHICovnika i Binga napomenuli su da je za njih posebno značajan uspjeh svakog djeteta zbog čega su se i odlučili dati podršku upravo djeci i mladima. 


Direktor programske lokacije SOS Dječjeg sela Sarajevo Faris Njemčević izrazio je zadovoljstvo jer imaju dugogodišnje prijatelje u Bingu i CHICovniku koji razumiju koliki je značaj ulaganja u obrazovanje i edukaciju djece. 


- Uz podršku Binga pet godina SOS porodica mame Amire ima osigurane sve godišnje troškove života, a uz to 30 djece i mladih i školski pribor i sve neophodno za formalno obrazovanje. Zahvaljujući CHICovniku još 15-oro djece će imati osigurane knjige i školski pribor - podvukao je Njemčević.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI