Masovna pucnjava na turniru u video igricama

Troje mrtvih i devetoro povrijeđenih na Floridi, policija otkrila ko je napadač

Hronika 27.08.18, 08:11h

Troje mrtvih i devetoro povrijeđenih na Floridi, policija otkrila ko je napadač
Šerif Mike Williams je na prvoj konferenciji za novinare kazao da u ovom trenutku ne postoji ni jedna druga osumnjičena osoba

 

Policija je identificirala osumnjičenog napadača u masovnoj pucnjavi u Jacksonvilleu na Floridi u kojoj je najmanje troje ljudi mrtvo, uključujući i napadača, a još je devet ozlijeđenih.

 

Ured šerifa u Jacksonvilleu saopćio je kako se vjeruje da je 24-godišnji David Katz iz Baltimorea otvorio vatru na turniru u kompjuterskim igrama u Jacksonvilleu na Floridi, a potom si oduzeo život. Policija je navela kako je najvjerovatnije koristio jedan pištolj u napadu. Još ne znaju gdje je boravio tokom turnira, no najvjerovatnije se radilo o hotelu.

 

Pucnjava se dogodila u Jacksonville Landingu, trgovačkom centru u središnjem dijelu grada s restoranima i dućanima. Turnir se održavao u GLHF Game Bar u Chicago Pizza restoranu gdje se igrala videoigra Madden NFL 2019., simulacija američkog nogometa, a vjeruje se kako je Katz sudjelovao na turniru.

 

Šerif Mike Williams je na prvoj konferenciji za novinare kazao da u ovom trenutku ne postoji ni jedna druga osumnjičena osoba.

 

Identificirane dvije žrtve

 

Do sada su identificirane i dvije žrtva, a to su Taylor Robertson (27) iz Ballarda, te Eli Clayton (22) iz Woodland Hillsa. U lokalnoj University of Florida bolnici su potvrdili kako su zaprimili sedmoro ranjenih, od kojih je troje imalo više rana od metaka, dok su dvije osobe u vrlo ozbiljnom stanju. Još dvoje ranjenih samo se dovezlo u bolnice.

 

Turnir u videoigrama bio je prenošen uživo kada je odjeknulo nekoliko pucnjeva. Na snimci se vidi kako igrači reagiraju na pucnjavu, a čuju se i krici prije nego što je snimka prekinuta. Organizator turnira Madden NFL napisao je na Twitteru: "To je užasna situacija, izražavamo naše najiskrenije saučešće svima pogođenima".

 

Jedan od igrača koji je uspio pobjeći napisao je na Twitteru: "Upravo se pucalo na turniru", napisao je 19-godišnji Drini Gjoka iz ekipe Complexity Gaming. "Imao sam sreće. Metak me pogodio u prst".

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI