sudar dva kamiona

U strašnoj eksploziji i požaru na putu u Bolonji dvoje mrtvih, 60 povrijeđeno

Hronika 06.08.18, 19:41h

U strašnoj eksploziji i požaru na putu u Bolonji dvoje mrtvih, 60 povrijeđeno
Požar je izbio poslije sudara dva kamiona od kojih je jedan prevozio zapaljiv materijal. Drugi kamion je prevozio automobile. Potom su uslijedile eksplozije

 

Najmanje dvije osobe su danas poginule, a 60 povrijeđeno u požaru koji je izbio poslije saobraćajne nesreće na putu u blizini aerodroma u Bolonji, javili su italijanski mediji.

 

Požar je izbio poslije sudara dva kamiona od kojih je jedan prevozio zapaljiv materijal. Drugi kamion je prevozio automobile. Potom su uslijedile eksplozije.

 

Rojters navodi da se zbog eksplozije urušio i dio mosta, pa se požar proširio na parking ispod mosta. Tu je vatra zahvatila još nekoliko vozila koja su eksplodirala.

 

Agencija Ansa navodi da je 14 osoba teže povrijeđeno. Među povrijeđenima je i 11 italijanskih karabinjera.

 

Italijanska privatna tv stanica "Skaj TG24" izvještava da su neki ljudi povrijeđeni kada ih je pogodilo staklo koje je popucalo na obližnjim zgradama.


Vjeruje se da je desetak vozila eksplodiralo.

 

Italijanska agencija Ansa navodi da je saobraćaj na lokalnom auto-putu obustavljen u oba pravca kao i da su se eksplozije čule u široj oblasti tog grada na sjeveru Italije.

 

Na video snimcima i fotografijama, objavljenim na Tviteru, vidi se velika vatrena lopta i dim kako se uzdižu iznad Bolonje.

 

Nesreća se odigrala nešto prije 13 časova. Eksplozije su uznemirile stanovnike koji tvrde da su im se kuće zatresle.

 

Vatrogasci se bore sa požarom.

 

Aerodrom u Bolonji je na Tviteru objavio da nije ugrožen i da se letovi obavljaju normalno.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI