ISTRAŽITELJI JE OPISUJU KAO NATPROSJEČNO INTELIGENTNU

Cure novi detalji oko otmice bebe u Hadžićima: Kako je Merhunisa Dedić (o)smislila plan o trudnoći i krađi tuđeg djeteta?!

Hronika 31.07.18, 15:48h

Cure novi detalji oko otmice bebe u Hadžićima: Kako je Merhunisa Dedić (o)smislila plan o trudnoći i krađi tuđeg djeteta?!
Merhunisa, koju su istražitelji opisali kao natprosječno inteligentnu 28-godišnjakinju, nakon pogibije bivšeg mladića, udala se za drugog iz Visokog. Njemu je u augustu prošle godine slagala da je trudna, iako nije bila, nakon čega je počela smišljati pakleni plan kako da zavara supruga

 


Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od nadležnog suda da produži pritvor za dva mjeseca Merhunisi Dedić, osumnjičenoj za otmicu bebe u Hadžićima početkom jula ove godine.


Kako je za Faktor potvrdio Alem Hamzić, portparol sarajevskog Tužilaštva, produženje mjere je zatraženo zbog opasnosti da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla da pobjegne iz BiH, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.


Dedić je navodno često mijenjala mjesto prebivališta zbog čega Tužilaštvo sumnja da bi boravak na slobodi mogla iskoristiti tako što bi pobjegla. Konačnu odluku će donijeti Sud nakon održane sjednice koja je zakazana u petak.


Merhunisa Dedić uhapšena je 5. jula ove godine u večernjim satima nakon što je istog tog dana iz stana u Hadžićima ukrala novorođenče, dječaka starog deset dana, a čija je majka Lejla Ismaliovski. Sve je to uradila kako bi prikrila laž o vlastitoj trudnoći i rođenju blizanaca...


Prethodno je Dedić u jednoj rent-a-car kući iznajmila bijelu "škodu fabiu", te 4. jula nazvala Lejlu rekavši joj da treba donijeti bebu na GAK jer bebi nalazi štitne nisu bili uredu, a ona je otišla u Hadžiće, gdje je ušla u kuću Ismailovski pod izgovorom da je patronažna sestra koja je došla da pregleda bebu. Tu je bebinu tetku zaključala u kupatilo, te je pobjegla s bebom. Iste večer uhapšena je nakon što je, zahvaljujući signalu njenog mobitela, locirana u hotelu Ferijalac na Marijinom Dvoru, gdje je unajmila sobu kako bi bila sa dječakom.


Merhunisa, koju su istražitelji opisali kao natprosječno inteligentnu 28-godišnjakinju, nakon pogibije bivšeg mladića, udala se za drugog iz Visokog. Njemu je u augustu prošle godine slagala da je trudna, iako nije bila, nakon čega je počela smišljati pakleni plan kako da zavara supruga.


Prvo je tražila od ljekara da joj izdaju potvrdu da je izgubila bebu, no kako je nije dobila, morala je da se domogne tuđeg novorođenčeta kako bi potkrijepila svoju laž o trudnoći...


Počela se namjerno debljati, a suprugu je povremeno govorila da ide na kontrole u bolnicu u Sarajevo. Jedno vrijeme im je govorila da zbog rizične trudnoće mora "ležati" na GAK-u gdje su je suprug i njegovi roditelji posjećivali.


Ona je navodno prije krađe djeteta od porodice Ismailovski pokušala ukrasti još dvoje novorođenčadi od druge dvije porodice, ali je odustala od toga jer su kuće u kojima su bile bebe, bile puna. 

 

(Faktor/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI