Više osoba završilo sa povredama

Masovna tuča u Trebinju: Majka izudarana čekićem dok je branila sina, a nastradali i prolaznici

Hronika 10.07.18, 16:22h

Masovna tuča u Trebinju: Majka izudarana čekićem dok je branila sina, a nastradali i prolaznici
Nakon dolaska policije, budući da je i sam Vujović dobio batine, prevezen je u Bolnicu Trebinje, ali se ni u vozilu Hitne pomoći nije smirio, već je udarajući vjerovatno pesnicama i nogama izazvao oštećenja vozila zdravstvene ustanove

 

Nikola Vujović zvani Malac (31) iz Trebinja napao je u Hercegovačkoj ulici u ovom gradu Gordanu Lalović, takođe iz Trebinja, udarivši je nekoliko puta čekićem, jer je ona, u stvari, branila sina Slobodana, koji je bio meta Vujovićevog napada i sve je u jednom trenutku ličilo na scene iz dramatičnog filma.

 

Sve se dešavalo ispred jednog ugostiteljskog objekta u Hercegovačkoj ulici, gdje je Vujović čekićem napao Lalovića, ali je udario njegovu majku dok je pokušavala zaštititi sina, prenose Nezavisne.

 

Motiv napada, koji se desio u ponedjeljak u poslijepodnevnim časovima, zasad nije poznat.

 

Kako je potvrđeno u policiji navodeći inicijale napadača, N.V. je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela.

 

U cio slučaj se umiješao još jedan mladić inicijala L.B., pokušavajući ih razdvojiti, ali je i on dobio udarac čekićem u glavu i zadobio povrede.

 

Nakon ovakvog filmskog zapleta, nekoliko mladića iz susjednog ugostiteljskog objekta je priskočilo u želji da odbrane napadnute, pa je nastao opšti metež, u kome je iz kafane pozvana policija.

 

Nakon dolaska policije, budući da je i sam Vujović dobio batine, prevezen je u Bolnicu Trebinje, ali se ni u vozilu Hitne pomoći nije smirio, već je udarajući vjerovatno pesnicama i nogama izazvao oštećenja vozila zdravstvene ustanove.

 

- Prijavu smo dobili od NN lica, nakon čega je patrola odmah izašla na teren i u navedenoj ulici zatekla nekoliko lica, od kojih su povrijeđeni odmah prevezeni u prostorije Službe hitne medicinske pomoći radi ukazivanja pomoći. Policija je nastavila uviđaj na terenu i o svemu obavijestila dežurnog tužioca - kazao je Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

 

On dodaje da je u uviđaju pronađen i čekić kojim je, prema izjavama svjedoka, N.V. nanio tjelesne povrede G.L. i L.B. Kako saznajemo, zbog lakših povreda Gordani i mladiću L.B. koji je pritekao u pomoć je ukazana ljekarska pomoć, ali su nešto kasnije otpušteni na kućno liječenje.

 

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, uključujući i saslušanja svih osoba koja su učestvovala u ovom događaju.

 

Ne zna se, međutim, da li je i Vujović saslušan, jer je zadržan u Bolnici Trebinje, gdje ga čuvaju pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Trebinje.

 

Okružni tužilac je ovo krivično djelo okvalifikovao kao nanošenje tjelesne povrede, a nepoznato je da li će nakon hospitalizacije Vujoviću biti određen i pritvor, jer je jedina informacija iz ove pravosudne institucije ta da nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog djela.

 

I dok Tužilaštvo radi svoj posao, u Policijskoj upravi Trebinje takođe nastavljaju sakupljati nove dokaze, kako bi slučaj u potpunosti bio razriješen, pa se i danas očekuju novi detalji u istrazi o napadu.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI