Teško krivično djelo

Uhapšen državljanin Turske: Automobilom udario staricu u centru Sarajeva

Hronika 12.06.18, 11:30h

Uhapšen državljanin Turske: Automobilom udario staricu u centru Sarajeva
O nesreći je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke

 

 

U sarajevskoj općini Stari Grad jučer se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač automobilom udario pješakinju inicijala T. F. (1935). Za volanom automobila marke Ford bio je U. O. iz turskog grada Bursa.

 

- U ovoj saobraćajnoj nezgodi pješakinja je zadobila teške tjelesne povrede a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju. Vozač U.O. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - navode iz MUP-a.

 

O nesreći je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

 

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

 

(DEPO PORTAL/az)

BLIN
KOMENTARI