DESET GODINA NAKON SMRTI ŠABANA BAJRAMOVIĆA

Mučan život kralja romske muzike: Živio je teško, robijao, propjevao na Golom otoku, umro u bijedi i bolesti...

Nedjeljni magazin 07.06.18, 12:20h

Mučan život kralja romske muzike: Živio je teško, robijao, propjevao na Golom otoku, umro u bijedi i bolesti...
Iako je isticao da djetinjstvo slabo pamti, nikada nije mogao da zaboravi koliko je teško živio. Nažalost, tako je i završio svoj život


Sutra se navršava deset godina od smrti kralja romske muzike, Šabana Bajramovića, koji je preminuo u 73. godini od posljedica infarkta.


U sjećanju na ovog velikog pjevača i muzičara, Blic.rs donosi kratak rezime njegovog života koji su obilježili mnogi teški trenuci.


Iako je isticao da djetinjstvo slabo pamti, nikada nije mogao da zaboravi koliko je teško živio. Nažalost, tako je i završio svoj život, a njegova supruga otkrila je potresne detalje o bijedi sa kojom su se suočili.

 

- Taj dar koji je imao nije smatrao nečim izuzetnim, takav je bio, skroman čovjek... Nije se obogatio od svoje slave, pjevao je na svadbama da bismo preživjeli, ispričala je svojevremeno Milica Bajramović.


Kao dječak, Šaban je obolio od dječije paralize, iz vojske je pobjegao pa je završio na sudu, robijao je i na Golom otoku gdje je i počeo pjevati, zaljubio se u 14-godišnju Romkinju... Koji su to tužni trenuci obilježili njegov život pročitajte u nastavku OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI