Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju krivičnih djela

Zbog droge, krađe i nasilničkog ponašanja u Sarajevu uhapšeno osam osoba

Hronika 06.06.18, 11:09h

Zbog droge, krađe i nasilničkog ponašanja u Sarajevu uhapšeno osam osoba
O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhaošene osobe su predate u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

 

Sarajevska policija uhapsila je jučer osam osoba zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krađe i nasilničkog ponašanja, navodi se u danas objavljenom izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Ukupno četiri osobe uhapšene su zbog droge, tri zbog teške krađe i jedna zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari. 

 

Prethodnog dana u 14 sati, policijski službenici V PU lišili su slobode H.E., rođen 1993.godine, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

 

U 15:30 uhapšen je Č.S. rođen 1983. godine nastanjen u Sarajevu zbog pod sumnjom da je neovlašeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge. 

 

U ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, provodeći akciju kodnog naziva "Olimpija", policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarjevo - Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, uhapsili su D.N., rođenog 1987.godine u Zvorniku, nastanjenog u Sarajevu, također zbog narkotika. 

 

Izvršenim ličnim pretresom, kao i pretresom kuće koju osumnjičeni koristi na području općine Centar Sarajevo, pronađeno je i oduzeto 38 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed (prepakovano u paketiće), dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga i određena suma novca koja potiče od prodaje droge.

 

U 22:15 službenici IV PU uhapsili su D.M. rođenog 1994. godine zbog posjedovanja opojnih sredatava. 

 

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhaošene osobe su predate u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

 

U Sarajevu je uhapšeni i M.Nj. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela iz člana 362. i 293. KZ F BIH (Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari), na štetu M.N. iz Trnova. 

 

U ulici Banjska koja se nalazi u ooćini Ilidža uhapšene su tri osobe, H.A. (1994), D.E. (1980) i H.A. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela krađa i oštećenje tuđe stvari na štetu H.Š. iz Sarajeva. 

 

I oni su predati u u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI