Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS

'Kašikarom' na kuću Darka Ilića: Policajci satima obavljali uviđaj - šta će otkriti snimci video-nadzora?

Hronika 05.06.18, 18:51h

'Kašikarom' na kuću Darka Ilića: Policajci satima obavljali uviđaj - šta će otkriti snimci video-nadzora?
Ilić je od 2016. na čelu Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS

 

Zasad nepoznati napadač bacio je bombu, najvjerovatnije "kašikaru", na nekoliko metara od kuće Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, a koja se nalazi u Kočićevu, opština Gradiška.

 

Bomba je eksplodirala pod okriljem noći između ponedjeljka i utorka, nedaleko od spoljne strane betonske ograde, a povrijeđenih nije bilo.

 

Detalji ovog napada nisu poznati, ali "Nezavisne" od mještana saznaju da je desetine policajaca danas satima obavljalo uviđaj.

 

"Pronašli su zelenu kašiku bombe. Šteta nije velika, ali je na ogradi vidljiva garež od eksplozije. Po onome što se može zaključiti, eksplozija se dogodila izvan dvorišta kuće, odnosno na nekoliko metara od ograde", pričaju mještani.

 

Kako dodaju, od jutra je pored kuće Ilića bilo parkirano nekoliko policijskih vozila, tako da su po tome shvatili da se nešto desilo.

 

"Vidio sam krim-tehničare kako uzimaju tragove. Ne znam da li je tu sve vrijeme bio Ilić, ali znam da mu je supruga i sada tu", rekao nam je mještanin Kočićeva danas oko 16 časova.

 

Kako je dodao, napadnuti objekat ima video-nadzor pa nije isključeno da će snimci s kamera pomoći Ilićevim kolegama da slučaj rasvijetle.

 

"Pitanje je da li kamere uopšte rade i da li su nešto snimile, te koliko su snimci jasni, s obzirom na to da je bio mrak kada se to dešavalo. Osim toga, postavlja se i pitanje da li je napadač profesionalac ili, pak, amater", kazali su nam stanovnici naselja Kočićevo.

 

Niko ne zna motiv ovog bombaškog napada, ali se mještani nadaju da će napadač biti otkriven.

 

"Moguće je da će policiji od pomoći biti kašika od bombe, koja je tokom uviđaja pronađena. Pitamo se da li je bombaš na toj kašici ostavio svoje tragove", navode u Kočićevu.

 

Iz MUP-a RS su potvrdili da je u tom mjestu, u toku noći, došlo do aktiviranja eksplozivne naprave u blizini kuće Darka Ilića te da je u toku utvrđivanje okolnosti na koji način se desila eksplozija.

 

Ilić nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da ima obaveza i da ne može razgovarati.

 

Ilić je od 2016. na čelu Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. U MUP-u RS radi od 1997, gdje je obavljao različite poslove na rukovodećim pozicijama Kriminalističke policije.

 

Od 2006. godine do 31. juna 2016. godine bio je šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost Specijalnog tužilaštva RS.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI