posvađali se u ulici džemala bijedića

Nakon pucnjave u Sarajevu: 22-godišnjak uhapšen zbog pokušaja ubistva

Hronika 05.06.18, 09:14h

Nakon pucnjave u Sarajevu: 22-godišnjak uhapšen zbog pokušaja ubistva
On je nakon hapšenja predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a o svemu je upoznat i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva

 


Sarajevska policija uhapsila je jučer 22-godišnjeg M. S. iz Sarajeva, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva i nasilničko ponašanje- javlja Faktor. 


Prema informacijama koje su nam potvrđene u MUP-u Kantona Sarajevo, policajci Treće Policijske uprave uhapsili su M. S. jučer oko 15.30 sati. 

 

On je nakon hapšenja predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a o svemu je upoznat i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

 

Do pucnjave je došlo u nedjelju oko 20.50 sati u ulici Džemala Bijedića, nedaleko od ugostiteljskog objekta "Mellain".

 

Najprije je došlo do svađe između M. S. i N. S. (29), od kojih je jedan pucao iz vatrenog oružja i tako ranio drugog, a nakon toga pobjegao.

 

Povrijeđeni N. S. je prevezen na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. On je zadobio frakturu lijevog kuka, a u bolnici je ostao pod policijskim nadzorom i uhapšen je, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI