pobjeda s rezultatom 3:1

Zmajevi slave u Južnoj Koreji, Višća trostruki strijelac!

Sport 01.06.18, 15:00h

Zmajevi slave u Južnoj Koreji, Višća trostruki strijelac!
Junak reprezentacije BiH bio je Edin Višća koji je bio trostruki strijelac, u 29., 45. i 80. minuti. Strijelac jedinog gola za Koreju bio je Jae-Sung Lee u 30. minuti

 

 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskoj utakmici u Jeonjuu selekciju Južne Koreje sa 3:1.  

 

Junak reprezentacije BiH bio je Edin Višća koji je bio trostruki strijelac, u 29., 45. i 80. minuti. Strijelac jedinog gola za Koreju bio je Jae-Sung Lee u 30. minuti. 

 

Najbolji bh. nogometaši su savladali domaću selekciju u vjerovatno najboljem meču od kada je selektorsku poziciju preuzeo Prosinečki. Ako se izuzme nekoliko pojedinačnih grešaka, BiH je odlično kontrolisala tok susreta i kaznila greške protivnika.  

 

Oba tima su prikazala dopadljivu igru. Nogometaši Južne Koreje, koji će nastupiti na svjetskom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta, igrali su ofanzivno u želji da ostvare pobjedu pred domaćim navijačima. S druge strane bh. reprezentativci su igrali dobro u odbrani s još boljim tranzicijama iz odbrane u napad, a upravo iz takvih situacija golove je postizao raspoloženi Višća.  

 

Višća je prva dva gola u prvom poluvremenu postigao iz gotovo identične pozicije, a jedini gol za Južnu Koreju u tom periodu meča postigao je Lee, nakon dobre akcije domaće selekcije. 

 

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto pasivniju igru oba tima, međutim Korajci su ponovo igrali nešto ofanzivnije u želji da dođu do poravnanja. Imali su domaći igrači nekoliko dobrih akcija i poluprilika, ali odbrana BiH je bila na visini zadatka. U 80. minutu BiH je je došla i do trećeg pogotka, a nakon odličnog dubinskog pasa strijelac trećeg gola bio je odlični Višća.  

 

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog tako su završili ovu sezonu kada je u pitanju reprezentativni nogomet, dok Koreji preostaje još jedna pripremna utakmica uoči nastupa na SP-u u Rusiji. 

 

Prosinečki je u ovom meču koristio 17 igrača, a posebno raduje činjenica da je ekipa pružila dobru igru i nakon izlaska dvojice najboljih igrača, Džeke i Pjanića. 

 

Za BiH su u ovom meču nastupili: Šehić, Čivić, Todorović (od 75. Bičakčić), Bešić, Višća (od 83. Milošević), Duljević (od 67. Zakarić), Pjanić (od 58. Sarić), Džeko (od 60. Bajić), Cimirot (od 85. Lončar), Šunjić, Zukanović.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI