Seks skandal uzburkao javnost

Admir Hadžipašić nakon objavljenog snimka u kojem traži seks podnio ostavku na sve funkcije u ASDA

Front 10.05.18, 19:25h

Admir Hadžipašić nakon objavljenog snimka u kojem traži seks podnio ostavku na sve funkcije u ASDA
U tom smislu, želim naglasiti da ovaj slučaj ni tada ni danas nema nikakve veze ni sa Strankom demokratske aktivnosti niti njenim rukovodstvom, a posebno s predsjednikom Nerminom Ogreševićem i velikim brojem časnih i uglednih članova A SDA

 

Delegat Doma naroda Parlamenta FBiH i generalni sekretar ASDA Admir Hadžipašić iz Bihaća podnio je danas ostavku na sve funkcije u stranci. 

 

Ova odluka je uslijedila nakon što je objavljen videosnimak u kojem od ženske osobe traži seksualni odnos u zamjenu za posao. Video je snimljen 2013. godine, ali je tek sada procurio u javnost.

 

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

 

- Svjestan posljedica i konotacija koje je izazvao snimak objavljen na portalu Inmedia vlasnika i autora Asima Kambera, kao i lične te političke odgovornosti, ovim putem javno objavljujem svoju ostavku na sve funkcije i dužnosti u Stranci demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine.

 

Snimka iz 2013.godine je tada policijski i sudski procesuirana jer se radilo o montaži skandala što dokazuje i isječeni odnosno drugi dio snimka u kojem sam dotičnoj osobi jasno rekao da znam da snima i da sam namjerno vodio ovakav razgovor na početku te da joj je pokušaj neuspio. Nakon što su krenule ucjene, slučaj sam lično prijavio i vodio se sudski postupak.

 

Akteri su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora i novčane kazne. Bez obzira na to svjestan sam vlastite odgovornosti za upuštanje u lakomislene razgovore i štete koju sam nanio najprije sebi, a zahvaljujući objavi snimka nakon pet godina i brojnim drugim osobama i ličnostima.

 

U tom smislu, želim naglasiti da ovaj slučaj ni tada ni danas nema nikakve veze ni sa Strankom demokratske aktivnosti niti njenim rukovodstvom, a posebno s predsjednikom Nerminom Ogreševićem i velikim brojem časnih i uglednih članova A SDA. Zbog časne i vrijedne ideje ove političke stranke i njenog časnog rukovodstva povlačim se u potpunosti iz svih oblika političkog života i neću dozvoliti da moj problem i trenutak životne nepromišljenosti neprijatelji i nimalo časni političari iskoriste.

 

Sve proistekle posljedice snosit ću lično i naravno zakonskim putem dokazati i na Sudu i u javnosti potpunu istinu. U međuvremenu, od nadležnih policijskih organa, Tužilaštva i sudstva očekujem da rade svoj posao profesionalno te da se javnosti predoči na koji način jedan političar dobija dokaze, snimke i akte povjerljivog sadržaja iz Suda, Policije i ostalih državnih institucija - zaključeno je u saopćenju koje potpisuje Admir Hadžipašić.

 

(Usn, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI