Bivši bliski 'saradnik' Ramiza Delalića Ćele

Sarajevski diler heroina Dino Bubuljica pokušao se ubiti u zeničkom KPZ-u: Ostavio i oproštajno pismo?

Hronika 19.04.18, 11:05h

Sarajevski diler heroina Dino Bubuljica pokušao se ubiti u zeničkom KPZ-u: Ostavio i oproštajno pismo?
Iz KPZ-a Zenica za Faktor je potvrđeno da se u utorak navečer dogodio pokušaj samoubistva jednog od zatvorenika, ali da je brzom intervencijom osoblja on na vrijeme spriječen i da je sve prošlo bez posljedica za njegovo zdravlje

 

Sarajlija Dino Čehajić, zvani Bubuljica, koji se nalazi na izdržavanju dvogodišnje zatvorske kazne zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, pokušao se ubiti u zeničkom KPZ- u, saznaje Faktor.ba.


Kako saznaje, pokušaj samoubistva zatvorenika dogodio se u noći sa utorka na srijedu, kada se Čehajić pokušao objesiti svojoj ćeliji.

 

U tome su ga spriječili cimer i osoblje KPZ-a, nakon čega je smješten u zatvorsku ambulantu. Navodno je Čehajić bio ostavio i oproštajno pismo. 

 

Iz KPZ-a Zenica za Faktor je potvrđeno da se u utorak navečer dogodio pokušaj samoubistva jednog od zatvorenika, ali da je brzom intervencijom osoblja on na vrijeme spriječen i da je sve prošlo bez posljedica za njegovo zdravlje. 

 

Nakon obavljenih pregleda, vraćen je u svoju ćeliju.

 

Dino Bubuljica je uhapšen u decembru 2016. godine u akciji SIPA-e u Sarajevu, kada je kod njega pronađeno i oduzeto pola kilograma heroina.

 

Iako je sve vrijeme, kako tokom saslušanja u SIPA-i, tako i u tužilaštvu, tvrdio da droga nije njegova već da mu je podmetnuta, na kraju je ipak sporazumno priznao krivnju i pristao na zatvorsku kaznu.

 

Tridesetpetogodišnji Čehajić dobro je poznat istražnim organima i više je puta hapšen i osuđivan zbog različitih krivičnih djela, kao što su paljevine, iznude, izazivanje opće opasnosti...

 

Bio je svjedok na suđenju Muhamedu Aliju Gašiju, osuđenom na 17 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi sa krivičnim djelima protupravnog zauzimanja nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubistva u pokušaju te više krivičnih djela iznude u pokušaju.

 

Hapšen je i u akciji Lutka zbog sumnje da je, zajedno sa Ramizom Delalićem Ćelom, pomogao Borisu Govedarici (ubijen u Istočnom Sarajevu 2007.) da se "izvuče" i sakrije nakon trostrukog ubistva u kafani "Dva bora" na Vracama.

 

Tada su rafalima iz automatske puške ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško je ranjen Murat Komarica.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI