'Za sada nema ni jedan element krivičnog djela'

Ministar Dragan Lukač tvrdi: Ne postoje ni najmanje indicije da je David Dragičević ubijen

Hronika 18.04.18, 08:54h

Ministar Dragan Lukač tvrdi: Ne postoje ni najmanje indicije da je David Dragičević ubijen
Lukač je istakao da je policija nastavila da radi svoj posao i nakon završene obdukcije, ali da svakakve priče ne idu u korist istrage

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je policija uradila sve što je mogla kako bi se riješio slučaj smrti Davida Dragičevića, te da je sada na potezu Tužilaštvo.

 

"Sve što smo mogli da uradimo je urađeno i predstavljeno Tužilaštvu. Tužilaštvo je na potezu mi im stojimo na raspolaganju", rekao je Lukač u emisiji "1 na 1" Alternativne televizije.

 

Lukač je istakao da je policija nastavila da radi svoj posao i nakon završene obdukcije, ali da svakakve priče ne idu u korist istrage.

 

"Mi smo nastavili dalje da radimo i saslušavamo sva lica koja možemo da dovedemo u vezu sa slučajem. Čak postoje i priče da je i čistačica iz Metalske škole izjavila da je čula tuču i da je navela kako je moguće da je on učestvovao. Postoje mnoge priče koje ljudi donose, ne znamo zašto. Ali sve smo provjerili i dostavili Tužilaštvu. Sve što smo radili mora da bude predstavljeno javnosti jer je javnost maksimalno zainteresovana. Javnost mora biti upoznata sa svim detaljima", rekao je Lukač.

 

Ministar Lukač je rekao da postoje sumnje u rad policije, ali da svi koji sumnjaju mogu da oforme tim koji će nastaviti rad na slučaju.

 

"Svi koji sumnjaju da je policija nešto sakrila neka napravi novu ekipu, neka dovedu nove inspektore. Neka naprave novi tim inspektora iz Republike Srpske, iz cijele BiH", rekao je Lukač.

 

Na pitanje da li postoje i najmanje indicije da je David Dragičević ubijen, Lukač odgovara da ne postoje.

 

"Sve što smo uspjeli da prikupimo od dokaza i iskaza lica koja smo ispitali. Do sada nije dokazano da je ijedno od tih lica dovelo do toga. Sada moramo da se pozovemo na obdukcione nalaze, a oba obdukciona nalaza govore da je smrt nastupila utapanjem. Sve prije toga bile su lake tjelesne povrede", rekao je Lukač.

 

"Za sada nema ni jedan element krivičnog djela", dodao je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

 

Govoreći o snimcima na kojima se navodno nalazi David Dragičević ispred kuće, koja je te noći opljačkana Lukač je rekao:

 

"Postoje snimci koji prikazuju kada on ulazi u kuću. Kažem uslovno, ali to je rekla i njegova majka. Ona je rekla: 'Evo vidite da je živ, tražite ga'. O tome postoje i zapisi", rekao je Lukač.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI