VIDEO/ Senzacija u Ligi prvaka

Džeko i Roma deklasirali Barcelonu za istorijski plasman u polufinale, Liverpool izbacio City

Sport 11.04.18, 08:00h

Džeko i Roma deklasirali Barcelonu za istorijski plasman u polufinale, Liverpool izbacio City
Prvi meč između Barcelone i Rome završen je pobjedom katalonskog tima s 4:1. Teško je bilo očekivati da Italijani sinoć mogu ostvariti pobjedu rezultatom 3:0, ali upravo se to dogodilo

 

Fudbaleri Rome i Liverpoola prvi su polufinalisti nogometne Lige prvaka.

 

Roma je sinoć pripredila vjerovatno najveće iznenađenje u ovoj sezoni elitnog evropskog takmičenja savladavši favorizovane Katalonce na svom terenu s 3:0, dok je Liverpool slavio u gostima protiv Manchester Cityja s 2:1. 

 

Prvi meč između Barcelone i Rome završen je pobjedom katalonskog tima s 4:1. Teško je bilo očekivati da Italijani sinoć mogu ostvariti pobjedu rezultatom 3:0, ali upravo se to dogodilo. 

 

Plasman Rome u prvo polufinale Lige prvaka u historiji kluba započet je ranim golom najboljeg bh. nogometaša Edina Džeke koji se već u 6. minutu upisao u strijelce. 

 

Roma je nastavila napadati i igrala je odlično protiv neprepoznatljivog španskog tima. Rezultatom 1:0 okončano je prvo poluvrijeme. 

 

Ipak, u nastavku meča Roma dolazi do drugog gola kojem je kumovao raspoloženi Džeko. Naime, robusnog napadača su oborili u šesnaestercu protivničkog gola, a sudija je dosudio penal za domaćina kojeg je u 58. minutu realizovao Daniele De Rossi. 

 

Lošu igru protivnika Italijani su u potpunosti iskoristili u 82. minutu kada je Kostas Manolas pogodio za konačnih 3:0.

 

Nakon pobjede od 3:0 u prvom meču protiv Cityja, Liverpool je slavio i u revanšu. 

 

City je došao do ranog vodstva golom Gabriela Jesusa već u drugom minutu, a domaćin je nakon toga krenuo još agresivnije u nadi da do kraja meča može ostvariti visoku pobjedu. 

 

"Građani" do kraja poluvremena, ipak, nisu uspjeli doći do drugog pogotka, a nastavak meča donosi mnogo bolju igru Liverpoola. 

 

Prvo je Mohamed Salah u 56. minutu izjednačio na 1:1, a potom je dvadeset minuta prije kraja Roberto Firmino postigao drugi pogodak za goste, kojim je i stavljena "tačka na i" po pitanju pobjednika u ovom četvrtfinalnom duelu.

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI