VIDEO/ Drama u Kaliforniji

Naoružani napadač upao u centralu YouTubea, više osoba povrijeđeno

Hronika 04.04.18, 07:59h

Naoružani napadač upao u centralu YouTubea, više osoba povrijeđeno
Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Općoj bolnici u San Franciscu, jedna 32-godišnjakinja također je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava

 

Nasim Aghdam je ime i prezime žene koja je identifikovana kao napadač u sjedištu YouTube-a na sjeveru Kalifornije, potvrdili su zvaničnici CNN-u.

 

Nakon pucnjave u San Brunu, gdje radi blizu 1.700 osoba, ona je sama sebi oduzela život, prethodno ranivši tri osobe. 

 

"Znamo jako, jako malo sada", kazao je Ed Barberini, šef policije San Bruno, potvrdivši da tek počinju istražne radnje oko slučaja. 

 

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Općoj bolnici u San Franciscu, jedna 32-godišnjakinja također je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

 

CNN navodi da je još jedna osoba povrijeđena pri izlazu iz zgrade. Motivi napada nisu poznati. 

 

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Todd Sherman opisao je na Twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj.

 

"Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Netko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe", rekao je Sherman na Twitteru.

 

"Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade", rekao je Sherman.

 

Snimke lokalne televizije pokazale su kako djelatnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama. Google, vlasnik YouTube-a je u saopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.

 

Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promiču prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI