NASTAVLJA SE AKCIJA HAPŠENJA U DOBOJU

Odbjegli napadač na policiju krije se u minskom polju, Mustafa Hasanbašić opkoljen u šumi u Donjem Rakovcu

Hronika 10.03.18, 09:12h

Odbjegli napadač na policiju krije se u minskom polju, Mustafa Hasanbašić opkoljen u šumi u Donjem Rakovcu
Iz policije su dodali da je lokacija na kojoj se nalazi nenaseljenja i da je okružen gustom šumom

 

 

Pripadnici MUP-a RS-a i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, formirali su punktove oko šume u mjestu Donji Rakovac, na planini Ozren, koje pripada općini Maglaj, gdje se u minskom polju skriva Mustafa Hasanbašić, koji je pobjegao nakon jučerašnjeg napada na policajca u Doboju, te se očekuje da će ubrzo biti uhapšen, javlja Faktor.


Ova informacija potvrđena je za Faktor iz Policijske uprave Doboj i MUP-a ZDK. Iz policije su dodali da je lokacija na kojoj se nalazi nenaseljenja i da je okružen gustom šumom.  


Podsjećamo, na patrolu policije u naselju Miljkovac u Doboju juče je pucano iz vatrenog oružja, a u oružanom napadu su učestvovali od ranije poznati policiji Benjamin Ćosović i Mustafa Hasanbašić iz Tešnja.


Dvojica policajaca su zadobila fizičke povrede, od čega jedan teške.


Nakon što je policija posumnjala da je jedan od napadača osoba s potjernice, napadač je pucao iz vatrenog oružja na policijsku patrolu, čiji pripadnici su uzvratili.


U pucnjavi niko nije povrijeđen, nakon čega je, tvrde u policiji, došlo do fizičkog obračuna, pri čemu su dvojica policajaca zadobila fizičke povrede.


Jedan od napadača je odmah uhapšen, a drugi, Mustafa Hasanbašić, za kojim je raspisana potraga policije Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, je u bjekstvu.


Policija je nakon toga formirala kontrolne punktove na prilazima gradu.

 

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon višesatne potjere za Mustafom Hasanbašićem, s područja opštine Tešanj, FBiH, su na planini Ozren, a u neposrednoj blizini mjesta Rajčevo, pronašli napušteno putničko vozilo marke 'Škoda Oktavia'.

 

Automobil je navedena osoba, čije je inicijale MUPRS naveo, iskoristila za bjekstvo iz Doboja, gdje je danas pucao na policiju.

 

Hasanbašić je napustio vozilo i nastavio se kretati ka teritoriji Federacije BiH.

 

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su u stalnom kontaktu s policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji su aktivno uključeni u potragu za navedenom osobom, saopćeno je entitetske policije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI