IZGRADNJA JUŽNE LONGITUDINALE

Trolejbusi prema Jezeru i Trgu Austrije u funkciji od 11. februara, moguće ponovne obustave

Hronika 06.02.18, 12:37h

Trolejbusi prema Jezeru i Trgu Austrije u funkciji od 11. februara, moguće ponovne obustave
Trolejbuski saobraćaj obustavljen je od 20. januara zbog radova na izgradnji Južne longitudinale. GRAS u ovom periodu nije obezbijedio alternativni prijevoz, a građanima je do centra grada na raspolaganju bio samo tramvajski saobraćaj

 

Trolejbuski saobraćaj od Dobrinje do Trga Austrije i od Dobrinje do Jezera bit će u funkciji od 11. februara potvrdila je Semira Kadić, portparol GRAS-a za agenciju Patria.

 

- Sve zavisi od izvođača radova, ali pripremamo se da to bude od 11. februara. Za sada nemamo najavu da će doći do promjene - kazala je Kadić.

 

Trolejbuski saobraćaj obustavljen je od 20. januara zbog radova na izgradnji Južne longitudinale. GRAS u ovom periodu nije obezbijedio alternativni prijevoz, a građanima je do centra grada na raspolaganju bio samo tramvajski saobraćaj, kao i komercijalna linija Dobrinja-Vijećnica. Upravo zbog obustave trolejbuskog saobraćaja primjetne su gužve, pa tako vožnja od Dobrinje do centra grada traje i sat vremena.

 

Na stranici Ministarstva saobraćaja KS navedeno je da su izmjene u odvijanju trolejbuskog saobraćaja moguće do 30. juna 2018. godine.

 

Iz GRAS-a su potvrdili da će sve zavisiti od dinamike radova, te će po potrebi biti obustavljan trolejbuski saobraćaj.

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI