FOTO/ Četiri decenije na muzičkoj sceni bez ijednog skandala

Njen zaštitnik je bio Davorin Popović, izuzetno ju je volio i Kemal Monteno, a Halid Bešlić kaže da je u nju bilo zaljubljeno pola Sarajeva

Showbizz 03.02.18, 13:15h

Njen zaštitnik je bio Davorin Popović, izuzetno ju je volio i Kemal Monteno, a Halid Bešlić kaže da je u nju bilo zaljubljeno pola Sarajeva
Danas se smatra damom bh. estrade, istančanog ukusa za modu, jednom od najbolje odjevenih žena. Mnogi primjećuju da ne stari, već je zadržala mladolikost i djevojačku razigranost u očima, osmjehu i izgledu, na čemu bi joj mnoge koleginice iz njene generacije mogle pozavidjeti

 

Rijetke su pjevačice na prostoru bivše Jugoslavije koje se mogu pohvaliti sa četiri decenije rada na muzičkoj sceni bez ijednog skandala. Upravo takvu karijeru ima Jasna Gospić.

 

Ona je jedinstvena, ona je ženstvena, ona je dama u pravom smislu te riječi. Kovrdžava djevojka sa samo 16 godina osvojila je simpatije medija i javnosti ljepotom i izvanrednim glasom.

 

Veliki broj njenih kolega pjevača pokušavao je na sve načine skrenuti i pridobiti njenu pažnju, a mnogi i ljubav, a svi su bili opčinjeni jedinstvenošću Jasne Gospić, jer takva ljepota i seksipil je bila nešto novo na prostoru tadašnje Jugoslavije. Gdje god bi se pojavila i putovala, privlačila je i pažnju medija zbog svoje harizme i ljepote.

 

Danas se smatra damom bh. estrade, istančanog ukusa za modu, jednom od najbolje odjevenih žena. Mnogi primjećuju da ne stari, već je zadržala mladolikost i djevojačku razigranost u očima, osmjehu i izgledu, na čemu bi joj mnoge koleginice iz njene generacije mogle pozavidjeti.

 

jasna

 

Svojevremeno njen veliki prijatelj i zaštitnik bio je Davorin Popović, a izuzetno ju je volio i poštovao i Kemal Monteno. Ovaj trojac je jedno vrijeme bio nerazdvojan. Kao trag tog jednog divnog druženja, divnog prijateljstva i jednog nezaboravnog vremena u Sarajevu ostali su Jasnini dueti sa Davorom “Brzi u 10”, koji je komponovao Monteno, a onda duet sa Kemom “Grlim te prvi put” Dejana Zagorca.

 

Simpatije koje su mnogi gajili prema Jasni, ljepotici grada Sarajeva, na njenom rođendanskom koncertu najbolje je opisao Halid Bešlić.

 

- Jasna je moja generacija, kada razmišljam o njoj, vraćam se u moje prijeratno Sarajevo. Zajedno smo rasli u ovom gradu i družili se. Jasna je sarajevsko gradsko dijete, jedna urbana cura koja je u svoje vrijeme bila ljepotica grada, pola Sarajeva je bilo zaljubljeno u nju. Sjećam se simpatija mojih drugova prema njoj, a i danas je često spominju - rekao je Bešlić.

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI