Mediji u Srbiji raspisali se o bh. pjevaču

Pjeva najljepše balade, a godinama je trpio nasilje: Supruga ga tukla, on joj je posvetio pjesme!

Showbizz 24.01.18, 12:06h

Pjeva najljepše balade, a godinama je trpio nasilje: Supruga ga tukla, on joj je posvetio pjesme!
Čupala me za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrijebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: "Ubila me je kao vola u kupusu" – rekao je tada pjevač i dodao da mu je najteže pala situacija kada su njihovi sinovi sve to gledali i vrištali od plača pokušavajući da smire roditelje

 

Bosanski pjevač Al Dino Kurić pjeva najemotivnije balade, poput pesama "Kopriva", "I sad me po tebi poznaju" i mnogih drugih, ali je malo poznata činjenica da se zbog fizičkog i psihičkog nasilja koje je preživio od strane supruge Arduane Pribinje-Kurić morao da se razvede, piše danas beogradski Blic.rs.

 

- Te večeri sasvim normalno doveo sam sinove Arduani. Naš inače loš odnos je dodatno eskalirao zato što Harun nije želio da ide kod majke. Nakon toga uslijedio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao i u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrijebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: "Ubila me je kao vola u kupusu" – rekao je tada pjevač i dodao da mu je najteže pala situacija kada su njihovi sinovi sve to gledali i vrištali od plača pokušavajući da smire roditelje.

 

- Nisam odgojen da ikada i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio. Ali, preklinjao sam Arduanu da stane, da se zaustavi i pokuša da se urazumi, ne zbog mene, već radi naše djece. Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj. Nisam želio da se branim kada je moja supruga nasrnula na mene, samo zbog načina na koji sam vaspitan i zbog naše dece - objasnio je Al Dino koji je pored zahtjeva za razvod podnio i nekoliko krivičnih prijava protiv supruge.

 

 

Na korak da se razvede bio je odlučan, čim je dobio kopije SMS prepiski svoje supruge i njenog kolege:

 

- Odluku o razvodu donio sam kada sam saznao da je moja supruga imala aferu s američkim novinarom Caseyjem Kauffmanom. On je zajedno s njom radio na pripremi programa televizije Al Jazeera koja uskoro počinje sa emitovanjem u našem regionu. Kada sam otkrio njihovu romansu, odmah sam donio odluku da se rastanemo - ispričao je tada pjevač. Sa druge strane, voditeljka tvrdi da je i ona tada podnijela krivičnu prijave za nasilje u porodici i klevetu.

 

- Kada smo se tog dana čuli telefonima, rekao mi je da će dovesti djecu na benzinsku pumpu oko pola šest po podne, a prethodno ih je bez razgovora sa mnom uzeo iz dnevnog boravka. Tokom razgovora vrijeđao me je i to pred djecom čiji se žamor čuo preko telefona. Psovao mi je mrtvu majku i njene kosti u grobu. Kada je došao, dao mi je jedno dijete, dok je stariji sin ostao u autu, a Al Dino je tvrdio kako ne želi da dođe kod mene. Pošla sam za njim, otvorila zadnja vrata automobila i ušla da uzmem Haruna, ali on je u tom trenutku pokrenuo automobil. Vrištala sam da zaustavi auto i zapomagala da nam je drugo dijete ostalo samo na ulici. Pokušala sam da ga spriječim da se odveze. Istina je da sam ga čupala i grebala, ali to je bila prirodna reakcija majke kojoj je život djeteta bio ugrožen. Uz sve to, nikada ga nisam prevarila i priče koje se provlače kroz medije zaista me bole – tvrdila je tada Arduana.

 

Kada su se zvanično razveli poslije dve godine povlačenja po sudovima Al Dinu je pripalo da plaća alimentaciju u iznosu od oko 800 maraka mjesečno, dok su djeca pripala njegovoj bivšoj supruzi. Voditeljka je ostala bez prava na podjelu zajednički stečene imovine jer je sva imovina uknjižena na ime Al Dinovog oca, piše srbijanski Blic.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI