Policijska uprava Prijedor u zvaničnom saopćenju nakon incidenta

Građani su nas zvali uznemireni... Slovenački novinari su bez vidljivih obilježja medijske kuće anketirali prolaznike...

Hronika 10.01.18, 18:53h

Građani su nas zvali uznemireni... Slovenački novinari su bez vidljivih obilježja medijske kuće anketirali prolaznike...
Postupajući po više prijava građana da, na području grada Prijedora određene osobe s vozilom slovenačkih registarskih oznaka vrše snimanje i anketiranje građana, u naselju Pećani, policija je zatekla četiri osobe koje su vršile snimanje i anketiranje bez vidnih obilježja bilo koje medijske kuće, naveli su iz prijedorske policije

 

Iz Policijske uprave Prijedor danas je potvrđeno da je četvoro novinara televizijske kuće ''POP 24UR'' iz Slovenije nije uhapšeno, već da je s njima, nakon prijave više građana iz Prijedora, obavljen informativni razgovor o razlozima dolaska i boravka u tom gradu.

 

Građani su, kako je saopćeno, prijavili policiji da su određene osobe vršile snimanje i anketiranje bez vidnih obilježja bilo koje medijske kuće.

 

-Postupajući po više prijava građana da, na području grada Prijedora određene osobe s vozilom slovenačkih registarskih oznaka vrše snimanje i anketiranje građana, u naselju Pećani, policija je zatekla četiri osobe koje su vršile snimanje i anketiranje bez vidnih obilježja bilo koje medijske kuće - naveli su iz prijedorske policije.

 

-S obzirom na uznemirenost građana zbog aktivnosti i prisustva ovih osoba, te kako ova uprava nije imala prethodnu informaciju o ovim aktivnostima, pozvani su u službene prostorije Policijske uprave Prijedor, gdje je utvrđen identitet i obavljen informativni razgovor o razlozima dolaska i boravka osoba na području PU Prijedor - stoji u saopćenju.

 

Informativnim razgovorom utvrđeno je, kako se dodaje, da se radi o četiri osobe televizijske kuće ''POP 24UR'' iz Slovenije, koje su za potrebe istraživačkog priloga vršili snimanje i anketiranje građana, i koje su, nakon obavljenog informativnog razgovora nastavili rad na terenu.

 

Novinari ove slovenačke televizije su izjavi medijima da su došli u Prijedor kako bi pronašli ženu iz Prijedora, 32-godišnju Dijanu Đuđić koja bi trebalo da Slovenačkoj demokratskoj stranci (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše u tri jednake rate isplatiti ukupno 450.000 eura, po kamatnoj stopi od samo dva posto.

 

Đuđićeva navodno ima firmu u malom slovenačkom mjestu Spodnje Hoče, sa oko 2.000 stanovnika.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI