Dobio imunitet u predmetu 'Amir Zukić i ostali'

Svjedok otkrio kako se polažu ispiti na Medicinskom fakultetu u Sarajevu: 'Djevojka je mnogo propatila...'

Hronika 08.01.18, 19:37h

Svjedok otkrio kako se polažu ispiti na Medicinskom fakultetu u Sarajevu: 'Djevojka je mnogo propatila...'
U Općinskom sudu u Sarajevu saslušano pet svjedoka, od kojih je četvoro dobilo imunitet od krivičnog gonjenja

 

Svjedok optužbe Samir Gazap, koji je dobio imunitet od krivičnog gonjenja, jučer je u Općinskom sudu u Sarajevu kazao da mu je optuženi Safet Bibić bio radni kolega na KCUS-u, te da je "bilo indicija da on može završiti neke stvari i zaposliti nekoga".

 

Bibiću se sudi sa generalnim sekretarom SDA Amirom Zukićem, Nedžadom i Senadom Trakom, Ramizom Karavdićem, te bivšim izvršnim direktorom EPBiH Esedom Džananovićem i potpredsjednikom SDA Asimom Sarajlićem za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.

 

Gazap, inače uposlenik Klinike za anesteziju i reanimaciju, i još tri svjedoka optužbe ispitani su na okolnosti oko "sređivanja" ispita iz anatomije Mirveti Pervan, a svi su od Tužilaštva KS-a dobili imunitet od krivičnog gonjenja.

 

- Badžo Vezir Herenda mi je ispričao za tu djevojku da je mnogo propatila, da je u lošoj finansijskoj situaciji i da može izgubiti pravo na školovanje. Pitao me može li se šta srediti oko ispita i rekao sam mu da ću vidjeti. Obratio sam se Safetu koji mi je rekao da je cijena 5.500 KM, što sam prenio badži. Djevojka je izašla na ispit, položila, badžo mi je dao novac i ja ga predao Safetu", priča Gazap.

 

Dodao je da za sebe nije tražio novac, ali da ga je Safet počastio.

 

Suđenje će biti nastavljeno 15. januara.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI