Kakvo nas vrijeme očekuje

U BiH oblačno sa slabom kišom, a temperature neuobičajene za ovo doba godine

Hronika 27.12.17, 07:59h

U BiH oblačno sa slabom kišom, a temperature neuobičajene za ovo doba godine
U Bosni i Hercgovini jutros je pretežno oblačno. Slaba kiša pada u Heercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne i rijetko u centralnim područjima

 

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme.

 

Slaba kiša će padati u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne i rijetko u centralnim područjima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak izgledni su i olujni udari juga brzine 60 do 80 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15 stepeni.

 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni.

 

U Bosni i Hercgovini jutros je pretežno oblačno. Slaba kiša pada u Heercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne i rijetko u centralnim područjima.

 

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Sanski Most i Zvornik 3 stepena, Banja Luka i Doboj 4, Bijeljina, Ivan Sedlo, Tuzla i Zenica 5, Livno, Sokolac i Trebinje 6, Brčko 7, Bugojno, Gradačac, Grude i Srebrenica 8, Sarajevo i Široki Brijeg 9, Bihać, Jajce, Mostar i Stolac 10 stepeni.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935hPa, za 9hPa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI