Plaćenike predvodi najpoznatiji srpski borac u Donbasu

Na područje Donjecka stigli srpski plaćenici, iz Oružanih snaga Ukrajine poručili: Poslat ćemo te bitange tamo odakle su i došli!

Hronika 20.12.17, 11:19h

Na područje Donjecka stigli srpski plaćenici, iz Oružanih snaga Ukrajine poručili: Poslat ćemo te bitange tamo odakle su i došli!
Dodaje se da srpski plaćenici namjeravaju da "ubijaju ukrajinske vojnike" na graničnoj liniji i da izazovu provokacije mirnog stanovništva

 

Srpski plaćenici u oblasti Donjeck namjeravaju da ubijaju ukrajinske vojnike na liniji razgraničenja i da podstaknu provokacije civilnog stanovništva, saopštio je Štab ukrajinske antiterorističke organizacije, a prenijeli su kao glavnu vijest mnogi ukrajinski elektronski mediji.

 

Grupa plaćenika iz Srbije došla je na područje Donjecka, pokazuju obavještajni podaci, naveo je ukrajinski Štab ATO na Facebooku, prenosi b92.

 

"U Donjeck je došla grupa srpskih snajperista plaćenika. Njihov vođa je Dejan Berić, koji ima nadimak Deki. On je u više navrata dolazio u Donbas, kako bi se za novac borio na strani Rusije i okupacionih snaga protiv oružanih snaga Ukrajine", navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da srpski plaćenici namjeravaju da "ubijaju ukrajinske vojnike" na graničnoj liniji i da izazovu provokacije mirnog stanovništva.

 

"Ove bitange su izdajnici savjesti i ljudskih vrijednosti. Oni su pristali da za desetak moskovskih srebrenjaka proliju krv patriota i zaštitnika ukrajinske zemlje. Ako ih susretnu pripadnici Oružanih snaga Ukrajine, treba te uljeze da pošalju odakle su došli na račun njihovog ministarstva odbrane", zaključuje Štab ukrajinske ATO.

 

Mediji su ranije pisali da je Berić "najpoznatiji srpski borac u Donbasu", a u avgustu je objavljeno da je on "ranjen na frontu".

 

(b92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI