USKORO SNIMANJE DOMAĆE IGRANE TV SERIJE

„Dobrodošli u Orient Express“ na novoj TV stanici CTV

Kultura 19.12.17, 17:51h

„Dobrodošli u Orient Express“ na novoj TV stanici CTV
Snimanje serije je početkom janaura, dok emitiranje kreće u februaru ove godine na kablovskim i IPTV operaterima koji emitiraju novi TV kanal CTV. Glavne uloge igraju Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo i mnogi drugi glumci iz BiH i regije

 

U novome TV studiju, koji u Vogošći pravi producentska kuća DEPO, u januaru počinje snimanje nastavka domaće igrane TV serije „Dobrodošli u Orient Express“. Pilot za ovu seriju je snimljen i emitiran prošle godine na Pink BH i digitalnim platformama, te je tada postigao izuzetnu gledanost. 


Zbog toga su producenti i autori ovoga TV serijala odlučili da snimaju nastavak ovoga serijala, ali će nastavak serijala u BiH ići na novoj kablovskoj TV stanici CTV i digitalnim platformama.

 


Serija nastaje po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, poznatom kao jednom od pokretača i producenta nekoliko velikih projekata u prošlosti poput „Vize za budućnost“, „Pozitivna geografija“ ili „Lud, zbunjen normalan", scenarista je Dževad Hadžić, dok će seriju režirati Duraković i mladi bh. reditelj Emir Kapetanović.


Glavne uloge u seriji igraju Mirvad Kurić, Emir Hadžhafizbegović, Saša Petrović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Haris Burina te niz drugih poznatih glumacam iz BiH i regiona. Naslovnu numeru za seriju su otpjevali Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera.


Sam studio se pravi tako da zadovolji sve potrebe snimanja, te se u njemu praktično pravi hotel „Orient Express“ u kojem se događa radnja ove serije. Podsjećanja radi, glavni junaci ove serije su gazdarica hotela (Gregorić) i lokalni sarajevski likovi Sudo (Kurić) i Hoki (Hadžhafizbegović) koji pokušavaju da naprave svoj posao života, ali im to baš i ne ide.

 

studio


Pilot serije je uspješno prikazivan i na nekoliko evropskih tv festivala, dok čuveni univerizitet na Sorboni u ovoj školskoj godini čitav jedan semestar analizira jezik i humor u seriji.

 

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI