UZNEMIRUJUĆI PRIZORI SA LICA MJESTA

Raste broj žrtava terorističkog napada na džamiju u Egiptu: Više od 300 ubijenih, među njima 27-oro djece

Hronika 25.11.17, 12:41h

Raste broj žrtava terorističkog napada na džamiju u Egiptu: Više od 300 ubijenih, među njima 27-oro djece
U zračnim napadima egipatske vojske pogođeno je više vozila terorista koji su umiješani u napad na džamiju u egipatskoj pokrajini Sjeverni Sinaj, te su ubijeni svi teroristi koji su se nalazili u tim vozilima, kazao je glasnogovornik egipatske vojske Tamer al-Refaay

 

 

Smrtonosni bilans žrtava terorističkog napada koji se dogodio u petak u jednoj džamiji u egipatskoj pokrajini Sjeverni Sinaj porastao je na 305, od čega je 27-oro djece.


Ranjeno je 128 osoba, javlja državna novinska agencija MENA, pozivajući se na saopćenje glavnog tužioca izdato u subotu, prenosi Xinhua.


U zračnim napadima egipatske vojske pogođeno je više vozila terorista koji su umiješani u napad na džamiju u egipatskoj pokrajini Sjeverni Sinaj, te su ubijeni svi teroristi koji su se nalazili u tim vozilima, kazao je glasnogovornik egipatske vojske Tamer al-Refaay.


- Pored toga, meta napada zračnih snaga je bilo više skloništa u kojima se nalazilo oružje i municija koji pripadaju ekstremistima - rekao je glasnogovornik oko ponoći s petka na subotu, prenosi Xinhua.


Ova operacija je započeta nekoliko sati nakon terorističkog napada u petak u podne na džamiju u malom selu u Sjevernom Sinaju u kojem je ubijeno više od 300 osoba.


Ovo je prvi teroristički napad na džamiju u novijoj historiji Egipta.


Za napade se okrivljuje skupina sa sjedištem na Sinaju, a koja je odana tzv. Islamskoj državi.


Predsjednik Abdul Fattah al-Sisi u govoru u petak naveče je obećao da će "ovaj okrutni, grešni teroristički napad samo povećati našu snagu, odlučnost i jedinstvo u našoj borbi protiv terorizma"", te "da ćemo mi dati snažan odgovor ovoj minornoj skupini ekstremista i terorista."

 

(FENA/ad/Foto:FENA)

BLIN
KOMENTARI