DUBOKO ZAKOPANA POJEDINOST

Skriveni detalj presude Mladiću mijenja povijest zločina: Kako je fusnota 15357 abolirala Miloševića za rat u BiH?

Front 25.11.17, 12:26h

Skriveni detalj presude Mladiću mijenja povijest zločina: Kako je fusnota 15357 abolirala Miloševića za rat u BiH?
Neobično je da je ta vrlo važna činjenica sakrivena u fusnoti broj 15357 na dnu 2090. stranice haaške presude Mladiću

 

 

 

Haaški sud je u presudi Ratku Mladiću amnestirao Slobodana Miloševića i Beograd od odgovornosti za rat u Bosni i Hercegovini, tiho, ne objavljujući to na velika zvona. Milošević je imao neke veze s Karadžićem i Mladićem, ali prema mišljenju ICTY-ja nedovoljno jake da bi se smatralo da je član udruženog zločinačkog pothvata u sklopu kojeg su počinjeni zločini u Bosni i Hercegovini, piše Jutarnji.hr.


Iako je Mladić optužen da je zločine počinio zajedno s Miloševićem i njegovim beogradskim suradnicima, suci su u srijedu čitajući sažetak presude izbacili lidera Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića, čovjeka bez kojeg vjerojatno ne bi bilo rata u bivšoj Jugoslaviji. 


I doista, u samoj presudi navodi se da suci nisu našli dokaze da bi Slobodan Milošević ili neko od njegovih beogradskih kolega bio saučesnik udruženog zločinačkog pothvata od 1991. do kraja 1995. godine s ciljem protjerivanja Hrvata i Bošnjaka, tadašnjih Muslimana, s velikih dijelova BiH na kojima su Srbi htjeli svoju etnički homogenu državu.


Neobično je da je ta vrlo važna činjenica sakrivena u fusnoti broj 15357 na dnu 2090. stranice haaške presude Mladiću: 


“Sudsko vijeće nalazi da je više osoba sudjelovalo u udruženom zločinačkom pothvatu, uključujući Radovana Karadžića, Momčila Krajišnika, Biljanu Plavšić, Nikolu Koljevića, Bogdana Subotića, Momčila Mandića i Miću Stanišića”. 


Uz to ide fusnota, na dnu stranice malim slovima: 


“Dokazi koje je primilo sudsko vijeće nisu pokazali da su Slobodan Milošević, Jovica Stanišić, Franko Simatović, Željko Ražnatović ili Vojislav Šešelj sudjelovali u realizaciji zajedničkog kriminalnog cilja”.


O čemu se zapravo radi, čitajte u nastavku teksta OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI