Midhat Hubijar, direktor KJP ZOI '84

Sindikalna podružnica 'ZOI '84' ne predstavlja 'časne radnike'

Front 14.11.17, 08:02h

Sindikalna podružnica 'ZOI '84' ne predstavlja 'časne radnike'
Kreatori lažnih pisama kojima pokušavaju da obmanu javnost navodeći časne radnike 'ZOI '84' neće proći sa svojim smicalicama, istakao je Hubijar

 

Direktor KJP ''ZOI '84'' Midhat Hubijar reagirao je na saopćenje Sindikalne podružnice tog preduzeća navodeći da ne predstavljaju ''časne radnike'' te da su učestvovali u "upropaštavanju preduzeća, stavljanju katanca na Zetru i upravnu zgradu JKP ''ZOI 84''".

 

Također, njihovo saopćenje nazvao je obmanjivanjem javnosti s ciljem proizvođenja nezadovoljstva prema KJP ''ZOI '84'' i svemu onome što je do sada urađeno u stabilizaciji tog preduzeća.

 

- Upravo ovoj grupici na čelu sa sindikalnim povjerenikom otkazano je povjerenje. Kreatori lažnih pisama kojima pokušavaju da obmanu javnost navodeći časne radnike 'ZOI '84' neće proći sa svojim smicalicama - istakao je Hubijar u saopćenju te dodao da je 80 posto uposlenika tražilo smjenu sindikalnog povjerenika.

 

Poručio je da će ''ZOI '84'' biti prosperitetna firma okrenuta tržištu i promicanju olimpijskih planina, bez obzira na kritike upućene od onih koji su ''upropastili sve čime su se bavili''.

 

Sindikalna podružnica KJP ''ZOI '84'' juče je u saopćenju kojim je dala podršku premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću u vezi s konfrontacijom s direktorom Hubijarom, u vezi s cjenovnikom za zimsku sezonu, navela da Hubijar od dolaska na funkciju provodi samovolju.

 

- Upozoravali smo na mnoge nepravilnosti među kojima je prodaja dva službena vozila i prodaja željeza s piste za brzo klizanje. Sumnjive okolnosti bez transparentnosti postupka - naveli su, između ostalog, u saopćenju.

 

Osim toga, ističu da Hubijar vrlo često mijenja rješenja o radu uposlenicima bez konsultacija sa sindikatom dodajući da je i njegovo imenovanje na direktorsku funkciju nezakonito.

 

Tvrde da, pored brojnih nepravilnosti, direktor ne provodi usvojeni Sanacioni plan što preduzeće ponovo dovodi do velikih gubitaka. Ističu da kredit od osam miliona nije raspoređen kako je predviđeno, a da je i veliki broj tužbi otpuštenih radnika.

 

Također, istakli su da direktor sve vrijeme, od stupanja na funkciju, nastoji ugasiti sindikat u firmi, saopćeno je ranije danas iz Sindikalne podružnice KJP ''ZOI '84''.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI