Video/ Istrčao na ulicu bez obuće

Junak koji je upucao teroristu iz Teksasa: Čuo sam pucnjeve i znao da neko gađa ljude, umirao sam od straha

Hronika 07.11.17, 16:26h

Junak koji je upucao teroristu iz Teksasa: Čuo sam pucnjeve i znao da neko gađa ljude, umirao sam od straha
Čuo sam pucnjeve, jedan za drugim, vrlo brze pucnjeve i znao sam da neko gađa ljude, da je svaki pucanj usmjeren u nekoga

 

Muškarac koji je upucao masovnog ubicu iz Teksasa izjavio je za američke medije da "nije nikakav junak".

 

Stanovnik Sutherland Springsa Stephen Willeford slavljen je u američkim medijima kao junak koji se suprotstavio masovnom ubici Devinu Kelleyju. Willeford je nakon pucnjave u kojoj je ubijeno 26 i ranjeno 20 ljudi uzeo pušku i zapucao na Kelleyja. Napadač je zatim pokušao pobjeći automobilom, ali Willeford ga je uz pomoć drugog stanovnika progonio sve dok Kelleyjev automobil nije sletio s ceste.

 

Johnnie Langendorff ispričao je kako se vozio u blizini crkve u Sutherland Springsu, kada je ugledao dvojicu muškaraca kako pucaju jedan na drugog. Zatim je vidio kako napadač bježi u svom automobilu i tada mu je prišao Willeford te zatražio pomoć. Krenuli su u potjeru i ubrzo sustigli ubicu:
 

"Vozili smo brzinom od 150 kilometara na sat i izbjegavali promet. Uskoro je napadač usporio i približili smo mu se na nekoliko metara, a zatim je sišao s ceste. Izgubio je kontrolu, a mi smo stali. Gospodin koji je bio sa mnom je izašao i uperio pušku u njega, a on se nije micao".
 

Willeford je pred crkvom Kelleyja uspio raniti unatoč njegovu neprobojnom prsluku, a policija je objavila da je nakon slijetanja s ceste Kelley vjerojatno počinio samoubistvo u automobilu. Willeford inzistira na tvrdnji da "nije junak jer je cijelo vrijeme umirao od straha".

 

"Smatram da me moj Bog, moj Gospodin, zaštitio i dao mi vještinu da učinim ono što je trebalo učiniti", izjavio je Willeford, bivši instruktor Nacionalne udruge za vatreno oružje (NRA). Ispričao je kako mu je kćer rekla da je čula pucnjeve kod baptističke crkve, a on je odmah uzeo svoju pušku.
 

"Čuo sam pucnjeve, jedan za drugim, vrlo brze pucnjeve i znao sam da neko gađa ljude, da je svaki pucanj usmjeren u nekoga. Umirao sam od straha", rekao je vidno potreseni Willeford. "Bojao sam se za sebe. Bojao sam se za svakoga od njih i za svoju porodicu koja živi samo jednu ulicu dalje".
 

Willeford je također rekao da je odmah napunio pušku i istrčao na ulicu bez obuće, a kada je ugledao Kelleyja, počeli su pucati jedan na drugog.
 

"Sakrio sam se iza kamioneta i pogodio ga. Ušao je u automobil i ispalio još nekoliko metaka kroz prozor, a ja sam ispalio još jednu rundu na njega". Zatim je krenula potjera za napadačem.

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI