Nakon pronalaska originala

Kako je 'pao' Željko Kuntoš: Dejtonski sporazum sakrio u kući na Palama, pa ga pokušavao prodati za vrtoglavu cifru!

Hronika 01.11.17, 10:29h

Kako je 'pao' Željko Kuntoš: Dejtonski sporazum sakrio u kući na Palama, pa ga pokušavao prodati za vrtoglavu cifru!
Dejtonski mirovni ugovor je pronađen prilikom pretresa koji su izvršili pripadnici MUP-a Republike Srpske, prema naredbi nadležnog suda

 

Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša (48) sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi sticanja protivpravne imovinske koristi, saznaje Srna, a prenose Nezavisne novine.

 

Republički javni tužilac ispitaće danas Željka Kuntoša osumnjičenog da je u prethodnom periodu za sada neutvrđen način pribavio orginalni primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma, sakrio ga i držao u svojoj kući na Palama, rekla je Srni portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.  

 

Dejtonski mirovni ugovor je pronađen prilikom pretresa koji su izvršili pripadnici MUP-a Republike Srpske, prema naredbi nadležnog suda.

 

Tojagić je dodala da je Kuntoš uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično dijelo trgovina uticajem, te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

 

U MUP-u su naveli da se Ž.K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine, nudio ga na prodaju radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

 

To lice je juče uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI