Zvali su ga 'stvor'

Užasno odrastanje Kevina Spaceya: Njegov otac nacist godinama je silovao sina i zlostavljao porodicu, majka je sve znala...

Showbizz 31.10.17, 15:52h

Užasno odrastanje Kevina Spaceya: Njegov otac nacist godinama je silovao sina i zlostavljao porodicu, majka je sve znala...
Njihov otac priključio se Američkoj nacističkoj stranci kad su Spacey i Fowler bili djeca, obrijao je brkove poput Adolfa Hitlera te redovno silovao i bičevao starijeg sina. Spacey je pokušavao ne ljutiti oca, dok su Fowler i Julie trpjeli zlostavljanje

 

Kevina Spaceyja odgojio je bivši nacist koji je silovao njegovog brata, a svoju je porodicu toliko traumatizirao da su ga nazivali "stvor". Jezivu priču o užasnom odrastanju slavnog glumca za Daily Mail ispričao je njegov stariji brat Randal Fowler 2004. godine, a ponovno je isplivala nakon što je Spacey priznao da je homoseksualac, potaknut optužbama za napastovanje tada 14-godišnjeg glumca Antonyja Rappa te optužbi novinarke Heather Unruh da je seksualno zlostavljao nekog njoj veoma bliskog.

 

Optužbe protiv mlađeg brata 62-godišnji Fowler jučer je nazvao uznemirujućima, a njegova šokantna priča možda otkriva koje su to "druge stvari" koje je spomenuo Spacey u priznanju svoje seksualne orijentacije.

 

Fowler, vozač limuzine i imitator Roda Stewarta, otkrio je da ga je godinama seksualno zlostavljao njihov otac, dok je njihova majka znala za to. Danas sa svojim slavnim bratom nije u dobrim odnosima.

 

Njihov otac Thomas Geoffrey Fowler bio je, prema njegovim riječima, nacist i perverzni sadist, koji je godinama zlostavljao njih dvojicu i njihovu sestru Julie. Fowler nikad nije želio imati djecu jer se bojao da će naslijediti "gene seksualnog predatora". Slavnog brata opisao je kao praznu osobu koja nikad nije imala prave veze s nikim, osim sa svojom majkom.

 

S takvim osobama nismo imali šanse za normalno odrastanje. Ja sam namjer bio u tri braka i 40 veza", rekao je Fowler.

 

Njihov otac priključio se Američkoj nacističkoj stranci kad su Spacey i Fowler bili djeca, obrijao je brkove poput Adolfa Hitlera te redovno silovao i bičevao starijeg sina. Spacey je pokušavao ne ljutiti oca, dok su Fowler i Julie trpjeli zlostavljanje. Julie je otac redovito tukao te je na kraju pobjegla od kuće s 18 godina.

 

"U našem domu bilo je toliko tame da ne biste vjerovali. Bilo je užasno. Kevin je pokušao izbjeći sve tako što se zatvorio u sebe. Postao je veoma lukav i pametan. Toliko se posvetio izbjegavanju batina da je ubrzo postao prazna osoba, nije imao nikakvih osjećaja", rekao je Fowler.

 

Porodica se morala seliti deset puta, a otac ih je držao zatočene u kući. Nisu im smjeli dolaziti prijatelji kako ne bi vidjeli fotografije golih žena i muškaraca u uredu njihovog oca. Dok je otac tek povremeno radio, teret brige za porodicu pao je na majku koja je radila kao sekretarica. Fowler je ispričao da je njegova majka bila zgrožena kad je otkriveno da je njegov otac zlostavljao tinejdžericu, inače svoju rođakinju.

 

Tokom večera otac im je držao predavanja o tome da je holokaust laž, da Židovi upravljaju bankama i Hollywoodom te da će nešto pod nazivom 'biocrud' uništiti planet. Starijeg sina tukao je bičem, a kad je napunio 12 godina, odveo ga je u sobu i rekao da će mu objasniti "što rade pčele s cvijećem".

 

"Zlostavljanje je postajalo češće i grublje"

 

"Otkopčao mi je hlače i počeo se igrati sa mnom. Užasnut, počeo sam dozivati majku. Došla je gore i počela lupati po vratima koja su bila zaključana. Otac me natjerao da budem tiho. Iznenada, mama je prestala lupati i otišla. Nikad se nisam osjećao tako napušteno. Otac me počeo zadovoljavati. To je bio početak mog puberteta", rekao je Fowler.

 

U sljedeće četiri godine zlostavljanje je postajalo grublje, češće i duže. Dok se on protivio ocu, sestra je pobjegla, a Spacey je radio sve da ne upadne u probleme s ocem.

 

"Gluma mu je postala način bijega od svega", kaže Fowler, opisujući kako ih je Spacey pokušavao sve nasmijati svojim imitacijama.

 

"Prijetio sam ocu da ću sve reći majci ako ga ikad takne. Kevin i ja bili smo jako bliski jer nismo imali prijatelja", priznao je Fowler, dodajući da je briga o tome što će biti sa Spaceyem bila jedini razlog zašto se tad nije ubio.

 

Njihova majka im je kasnije napisala pismo u kojem je pokušala opravdati njihovog oca, tvrdeći da ni njegovo odrastanje nije bilo sretno. Kad je otac 1990. godine završio u bolnici, Fowler je ispred Spaceya i sestre konačno rekao majci što se događalo.

 

"Samo je sjedila u tišini", rekao je.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI