Video/ Ulaz na projekciju besplatan

Premijera filma o bendu Dubioza kolektiv pod nazivom 'Film za djecu i odrasle' 8. novembra u Sarajevu

Showbizz 31.10.17, 12:47h

Premijera filma o bendu Dubioza kolektiv pod nazivom 'Film za djecu i odrasle' 8. novembra u Sarajevu
Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i režiser sa 25 godina iskustva u struci

 

Film prati snimanje novog albuma Dubioza kolektiva i kombinuje dokumentarne snimke rada u studiju sa biografskim materijalom.

 

- U filmu smo željeli pokazati kako bend funkcioniše i kako je kompletan sistem našeg rada baziran na principu „uradi sam“ - izjavili su članovi benda.

 

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i režiser sa 25 godina iskustva u struci. Radio je na filmovima „10 minuta“ i „Belvedere“ Ahmeda Imamovića, „Sevdah za Karima“ Jasmina Durakovića,  te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.  

 

Premijera je zakazana za 8. novembar 2017. u Mixer House Sarajevo sa početkom u 20h. Organizatori dodaju da je ulaz na projekciju besplatan i da su svi posjetioci  pozvani da poslije projekcije filma ostanu na after party-ju uz Diskobajagi DJ/VJ dvojac.

 

sofia-03

 

Nakon premijere u Sarajevu, za 9.novembar 2017. zakazana je projekcija u Atelier Theater-u u Beču.

 

Dubioza kolektiv je proteklog vikenda održala koncert u prepunoj Areni Armeec u Sofiji  i u rasprodanom klubu „Babylon“ u Istanbulu. Ova dva nastupa  predstavljaju početak koncertne turneje na kojoj će promovisati novi album „ Pjesmice za djecu i odrasle“.

 

Album  izlazi 13. novembra za izdavačku kuću Menart, a kao i uvijek  će biti dostupan za besplatan download sa oficijelne  web stranice www.dubioza.org

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

 

BLIN
KOMENTARI