Bh. teniser u finalu 745.940 dolara vijednog turnira

Džumhur protiv Litvanca Berankisa za titulu na 'Kremlin kupu' u Moskvi

Sport 21.10.17, 19:29h

Džumhur protiv Litvanca Berankisa za titulu na  'Kremlin kupu' u Moskvi
Pored nastupa u finalu singla Džumhur je ostvario još jedan sjajan uspjeh na Kremlin cupu jer će se za titulu sutra boriti i u dublu

 

 

Bosnaskohercegovački teniser Damir Džumhur u finalu 745.940 dolara vijednog ATP turnira Kremlin kup u Moskvi u nedjelju će igrati protiv Litvanca Richardsa Berankisa.


U bosanskohercegovačkom polufinalu Džumhur je kao šesti nosilac pobijedio  kvalifikanta Mirzu Bašića s 6:0, 7:5 (9), dok je Berankis iznenadio 29. igrača svijeta i trećeg nosioca  Fancuza Adriana Mannarina sa 6:3, 4:6, 6:1. 


Džumhur se do sada tri puta sastao s Berankisom, koji vodi sa 2:1 u pobjedama. Dvadesetsedmogodišnji Litvanac rangiran je na 169. mjestu ATP liste, a najbolji plasman je ostvario  u maju prošle godine kada je bio 50. igrač svijeta.


Pored nastupa u finalu singla Džumhur je ostvario još jedan sjajan uspjeh na Kremlin cupu  jer će se za titulu sutra boriti i u dublu.


U paru s Hrvatom Antoniom Sančićem u finalu će igrati protiv bjelorusko-austrijske kombinacije Max Mirnyi- Philipp Oswald.   

 

(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI