Na sjednici odlučeno

HKD Napredak će zbog insinuacija satisfakciju potražiti na sudu, a Franjo Topić podiže i privatnu tužbu zbog klevete

Kultura 09.10.17, 12:20h

HKD Napredak će zbog insinuacija satisfakciju potražiti na sudu, a Franjo Topić podiže i privatnu tužbu zbog klevete
Glede prljave medijske kampanje generirane iz raspuštene Glavne podružnice Zagreb, koju su, potpuno nekritički i neprofesionalno, prihvatili neki mediji, članovi SU su se usuglasili kako će HKD Napredak, zbog objektivne štete koju je pretrpjelo i Društvo i Središnja uprava zbog ovih insinuacija, satisfakciju potražiti na sudu

 

Glavna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak održat će se 18. novembra u Splitu, odlučeno je na VIII. sjednici Društva održanoj u Napretkovu neboderu u Zagrebu.

 

Na sjednici je bilo govora o gospodarskim pitanjima, a izvještaj predsjednik prof. dr. Franje Topića jednoglasno je usvojen i zaključen kako realizacija aktuelnih ekonomskih projekata ide u dobrom smjeru. Glede izdavačke djelatnosti konstatirano je da je izdavanje Hrvatskog narodnog godišnjaka i Napretkova kalendara u završnoj fazi. Članovi SU su izrazili osobito zadovoljstvo što realizacija Godišnjaka ide kako je i planirano, budući je riječ o projektu koji je dio Napretkova identiteta i koji će i ove godine okupiti niz afirmiranih autora iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, saopšteno je iz Napretka.

 

- Glede prljave medijske kampanje generirane iz raspuštene Glavne podružnice Zagreb, koju su, potpuno nekritički i neprofesionalno, prihvatili neki mediji, članovi SU su se usuglasili kako će HKD Napredak, zbog objektivne štete koju je pretrpjelo i Društvo i Središnja uprava zbog ovih insinuacija, satisfakciju potražiti na sudu. Kako je dio ove neprimjerene kampanje uperen i izravno na prof. Topića, predsjednik Napretka će razmisliti i da podigne privatnu tužbu zbog klevete.
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI