Modriča u šoku nakon ucjene svećenika

Komšiluk bruji: 'Nemoguće da Saškini roditelji nisu posumnjali odakle joj toliki novac...'

Hronika 24.09.17, 15:27h

Komšiluk bruji: 'Nemoguće da Saškini roditelji nisu posumnjali odakle joj toliki novac...'
Poznajem njene roditelje, pretpostavljam da oni proživljavaju teške trenutke i nimalo im nije svejedno što im je kćerka trenutno u pritvoru, kaže stanovnica Modriče

 

Slučaj ucjenjivanja svećenika u kojem je glavnu ulogu odigrala njihova sumještanka Saška Kovačević poprilično je uzrujao stanovnike bosanskohercegovačkog gradića. Kako pišu 24 sata, u maloj Modriči nisu baš najsretniji što je taj gradić došao zbog skandala na naslovnice.

 

– Poznajem njene roditelje, pretpostavljam da oni proživljavaju teške trenutke i nimalo im nije svejedno što im je kćerka trenutno u pritvoru. No, ipak ne mogu vjerovati da oni nisu znali otkud njihovoj kćerki toliko novac i tako skupe stvari. Vjerujem da će se tokom istrage i to saznati – rekla je jedna mještanka Modriče, dodajući kako ipak ne vjeruje da je cijeli scenarij ucjene smislila sama Saška, po njenom mišljenju ona za to nije sposobna, te da je mozak cijele operacije neko drugi.

 

Podsjetimo, u akciji policije Steroid, 16. augusta ove godine, uhapšeni su Saška Kovačević i njen dečko Aleksandar Vasiljević, nakon što su im podmetnute obilježene novčanice. Naknadno je uhapšen i Milo Joksimović iz Modriče koji osumnjičen da je paru pomogao oko ucjene svećenika.

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI